Σε ρόλο ζαχαροπλάστη τα νήπια της Φαρκαδόνας

Διδάχτηκαν την τέχνη της Ζαχαροπλαστικής από τον Φαρκαδόνιο Ζαχαροπλάστη κ. Γιάννη Οικονόμου και ενθουσιάστηκαν από τα γλυκίσματα

Μέχρι και χθες τα νήπια του Νηπιαγωγείου της Φαρκαδόνας παρατηρούσαν μαμάδες, γιαγιάδες και θείες κατά την παρασκευή των γλυκισμάτων. Μάλιστα και τα ίδια, εκεί στο γνώριμο χώρο της κουζίνας των σπιτιών τους, φρόντιζαν να «κλέψουν» κάποια από τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής για να τα εφαρμόσουν κι εκείνα με τη σειρά τους, όταν θα έμεναν για λίγο μόνο τους στο σπίτι, μακριά από τα άγρυπνα βλέμματα των μαμάδων τους.

Το πρωί της Παρασκευής ωστόσο, τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη στο σχολείο τους. Τις πύλες του νηπιαγωγείου πέρασε ο Φαρκαδόνιος ζαχαροπλάστης κ. Γιάννης Οικονόμου, που δέχτηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση των δασκάλων να επισκεφτεί το σχολείο για να μεταφέρει την τέχνη της Ζαχαροπλαστικής στους μαθητές του διδακτηρίου.

Ο κ. Οικονόμου έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα, ενημέρωσε τους μαθητές για την παρασκευή των γλυκισμάτων αλλά και πολλά άλλα μυστικά τα οποία δεν γνώριζαν για τα γλυκίσματα. Η εντύπωση στα μάτια των παιδιών υπήρξε έκδηλη, ενώ πολλά από αυτά είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν και τις απορίες τους, ταυτόχρονα και να παρασκευάσουν μαζί με το ζαχαροπλάστη τις δικές τους χριστουγενιάτικες λιχουδιές. Κατά την επίσκεψη και τα μαθήματα που έλαβαν υποσχέθηκαν πως βαδίζοντας προς τα Χριστούγεννα θα βοηθήσουν στο σπίτι για την παρασκευή των γλυκών που θα προσφερθούν στους επισκέπτες.

Τα νήπια με την ολοκλήρωση της παρουσίασης δοκίμασαν τις γλυκιές απολαύσεις των Ζαχοροπλαστείων Οικονόμου, που λειτουργούν σε Λάρισα και Φαρκαδόνα ενώ οι οικογένειες των παιδιών και οι νηπιαγωγοί έλαβαν εκπτωτικά κουπόνια για την αγορά των γλυκισμάτων για τις γιορτές που έρχονται.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό,τα παιδιά,οι γονείς και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ευχαριστούν θερμά τα «Ζαχαροπλαστείο Οικονόμου» και τον ιδιοκτήτη κ. Γιάννη Οικονόμου για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα τους. Εύχονται σε όλους ευλογημένα Χριστούγεννα και μια γλυκιά γλυκιά Χρονιά!