Σε συγκινησιακό κλίμα η γιορτή του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας

Σε συγκινησιακό κλίμα ξετυλίχθηκε η γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Με απαγγελία ποιημάτων, ανάγνωση πεζών κειμένων από την ελληνική λογοτεχνία αλλά και δραματοποίηση ρόλων, οι μαθητές αναφέρθηκαν στα κυριότερα στάδια της περιόδου 1940 -45. Μίλησαν για το σθένος, την ανάταση, την ανόρθωση της ψυχής του λαού μας που ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς και για την προσήλωσή σε ιδανικά και αξίες που από αιώνες οι πρόγονοί του του άφησαν ως κληρονομιά και παρακαταθήκη να τις διαφυλάξει στο διηνεκές.

Απέδειξαν, τελειώνοντας, πως ο πόλεμος είναι άδικος γιατί εκφράζει την αλαζονική θέληση κάποιων ισχυρών, γιατί δεν είναι για τα ιδανικά των ανθρώπων αλλά για την εξασφάλιση υλικών στόχων και πολιτικής ισχύος.
Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων Αθηνά Ζαφείρη και Στέλλα Αβέλα ενώ την χορωδία ετοίμασε η μουσικός Νάντια Μιχαλούλη.
Η Δ/ντρια, στο τέλος της ομιλίας της ευχαρίστησε εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων αλλά και εκ μέρους του Συλλόγου γονέων συμπολίτες που με την ευγενική τους χορηγία βοήθησαν στον εξοπλισμό του σχολείου. Αναφέρθηκε στον κ. Βασίλειο Ζωγράφο, ιδιοκτήτη του ομώνυμου φροντιστηρίου που με την χρηματοδότησή του αναβαθμίστηκε το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου, στον κ. Κων/νο Χριστοδούλου για τη δωρεά ασύρματου μεγαφωνικού συστήματος, στην κα Μάγδα Ευαγγέλου Ζαφείρη με τη χρηματοδότηση της οποίας θα αξιοποιηθεί η εξωτερική αποθήκη του σχολείου, και στην κα Οικονόμου Βασιλική, πολιτικό μηχανικό, για την τεχνική μελέτη του παραπάνω έργου.