Σημαντική η συμβολή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Οιχαλίας στην περιοχή μας

Τα εύσημα από τον διοικητή της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Τρικάλων, έλαβαν διοίκηση και εργαζόμενοι στην διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους

Με τη ευχή η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη με όσο το δυνατό, λιγότερα, δυσάρεστα περιστατικά, που θα θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, κόπηκε το πρωί της Πέμπτης η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Οιχαλίας.

Στην λιτή εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη του τοπικού Πυροσβεστικού Σώματος, αυτοδιοικητικοί καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας.

Η λιτή εκδήλωση που διεξήχθη στο χώρο του κλιμακίου άνοιξε με τον Αγιασμό των εγκαταστάσεων και του προσωπικού ενώ συνεχίστηκε με την κοπή της πίτας.

Τις ευχές προς τη διοίκηση του κλιμακίου και τους εργαζόμενους απηύθυνε ο εφημέριος της Φαρκαδόνας π. Αθανάσιος Κούτσιας, ο οποίος ευχήθηκε μια καλή και ευλογημένη χρονιά, με δύναμη, υπομονή και υγεία. Ο π. Αθανάσιος μιλώντας στους εργαζόμενους δήλωσε ότι κατανοεί, όπως και όλοι μας, τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι πυροσβέστες, ωστόσο κανείς πολίτης δεν ξεχνά ότι εκείνοι βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό του ανθρώπου σε κάθε περίσταση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Αντώνης Σπανός και ο υποδιοικητής κ. Νικόλαος Μπαλατσούκας, ο οποίος διετέλεσε κατά το παρελθόν και προϊστάμενος του κλιμακίου της Οιχαλίας.

Ο κ. Σπανός στο χαιρετισμό του πέραν των ευχών μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελεί το τοπικό Κλιμάκιο. Αναφέρθηκε στην συμβολή του κλιμακίου, σε δυσάρεστα περιστατικά, όπως των φονικών πυρκαγιών της Αττικής το περασμένο καλοκαίρι, όπου στην κατάσβεση συνέδραμαν υπάλληλοι και όχημα του Π.Κ. Οιχαλίας.

Ο διοικητής μιλώντας περαιτέρω κάλεσε την διοίκηση και τους εργαζομένου να συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού της περιοχής, προκειμένου να υπάρχει ευαισθητοποίηση των πολιτών για την μείωση ή εξάλειψη των δυσάρεστων περιστατικών.

«Το ότι καταφέραμε την περασμένη χρονιά, πέραν της βοήθειας του Θεού και των καιρικών συνθηκών, που υπήρξαν ευνοϊκές, για την μείωση δυσάρεστων περιστατικών, το πετύχαμε και με τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών. Σας προτρέπω αυτές τις προσπάθειες να τις εντατικοποιήσετε και φέτος προκειμένου να έχουμε τα ανάλογα με την περσινή χρονιά περιστατικά, τα οποία σαφώς και ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με παλιότερα», τόνισε ο κ. Σπανός.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην συνεργασία με την δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας, ευχαριστώντας τον κ. Μεριβάκη που υπήρξε παρών στην εκδήλωση πλαισιωμένος από τους κ.κ. Ηλία Καραμάνο και Δημήτρη Χαλκιά.

«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ όλης της χώρας, εμείς με τη σειρά μας καταφέραμε στο μέτρο του δυνατού να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Θεωρώ ότι υπάρχει μια αγαστή συνεργασία Δήμου και Πυροσβεστικής. Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί προς όφελος της περιοχής και των δημοτών», τόνισε ο δήμαρχος που ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία στους εργαζόμενους.

Ευχές απηύθυναν ο υποδιοικητής της Π.Υ. Τρικάλων κ. Μπαλατσούκας, όπως επίσης και ο προϊστάμενος του κλιμακίου κ. Γρηγόριος Μητράκος.