Σημαιοφόροι με κλήρωση στη φετινή παρέλαση και για τα σχολεία του δήμου Φαρκαδόνας

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διεξαχθούν οι κληρώσεις για τον ορισμό των σημαιοφόρων, των παραστατών κι όσων θα καταθέσουν στεφάνι

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» και για τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας θα είναι διαφορετικός τη φετινή χρονιά. Ενδεχομένως να κρύβει παράπονα, σχόλια, ίσως πάλι και αντιδράσεις από μαθητές και γονείς. Εξάλλου σε αρκετά σχολεία της Θεσσαλίας τα παράπονα είναι έντονα και καταγράφονται μέσω δηλώσεων σε τοπικά ΜΜΕ.

Τα δεδομένα τη φετινή χρονιά για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αλλάζουν. Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες αλλά και οι μαθητές που θα καταθέσουν στεφάνι εκπροσωπώντας τα σχολεία του, δεν θα οριστούν βάσει των επιδόσεων στα μαθήματα, αλλά μέσω κλήρωσης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Ήδη σε ορισμένα σχολεία της Θεσσαλίας οι κληρώσεις άρχισαν να διεξάγονται ενώ στα σχολεία της Φαρκαδόνας αναμένεται να διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες.

Στην κληρωτίδα μπαίνουν όλοι οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης από την οποία θα αναδειχθούν σημαιοφόροι και παραστάτες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορούν να κληρωθούν μαθητές οι οποίοι δεν αρίστευσαν αλλά βρίσκονται στα χαμηλά της βαθμολογικής κλίμακας.

Το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι στόχος είναι η δημιουργία θετικού παιδαγωγικού κλίματος στη σχολική μονάδα και την αποφυγή ανταγωνισμών και τις διενέξεων μεταξύ των μαθητών.

Το γεγονός αυτό προκαλεί στην παρούσα φάση μικρής έκτασης σχολιασμούς. Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι αντιδράσεις θα υπάρξουν μετέπειτα όσο θα πλησιάζουμε στον εορτασμό.

Το εν λόγω μέτρο εξετάζεται να εφαρμοστεί και στα γυμνάσια σε μεταγενέστερο χρόνο.