Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα βρίσκεται στην Ι.Μ. Ορφανού το σκήνωμα του Κυρού Δωροθέου

Στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης κηδεύεται εντός της Μονής, ο Ηγούμενος του μοναστηριού του Γενέσιου της Θεοτόκου Οιχαλίας

Στο τόπο που υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση, στο τόπο που λειτούργησε και προσέφερε στο Ιερό θυσιαστήριο, στην Ιερά Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας που αναστήλωσε με μεγάλη προσπάθεια, επιστρέφει ο μακαριστός ηγούμενος Κύρος Δωρόθεος.

Αυτή τη φορά όχι για να Λειτουργήσει αλλά για να αναπαυτεί εν Χριστό Ειρήνη.

Ο σεβάσμιος γέροντας μετά από πολύμηνη μάχη, εκοιμήθη εν Ειρήνη σε ηλικία 56 χρόνων. Σήμερα στις 5 το απόγευμα το σκήνωμα του μακαριστού μεταφέρεται στην Ιερά Μονή, για να τεθεί σε προσκύνηση μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης όπου θα τελεστή η εξόδιος Ακολουθία.

Από σήμερα το απόγευμα οι καμπάνες του μοναστηριού θα ηχούν πένθιμα, το σήμαντρο του μοναστηριού που ακουγόταν από άκρη ως άκρη την τελευταία 20ετια στο Όρος Ορφανός θα σωπάσει μιας και η σεβάσμια και ήρεμη μορφή του γέροντα έπαψε να υπάρχει.

Όλα αυτά τα χρόνια ο γέροντας προσέφερε πολλά στο μοναστήρι της Οιχαλίας. Το αναστήλωσε στο μέτρο του δυνατού, αποτελώντας πραγματικά ένα φωτεινό φάρο της Ορθοδοξίας.

Την προσπάθεια αυτή επιβράβευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, όταν προ τριετίας του ανέθεσε την Ηγουμενία του Μοναστηρίου, το οποίο ο μοναχός Δωρόθεος το διατηρούσε ανοιχτό ως υπεύθυνος.

Καλό Παράδεισο πατέρα Δωρόθεε. Ο Θεός να σε αναπαύσει μετά δικαίων.