Συνεχής η ροή των φακέλων που αφορούν εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας

Αποστέλλονται σε ΚΕΠ και Δημαρχείο οι λίστες για την ακριβή ενημέρωση των αγροτών

Στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών και στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας φτάνουν οι φάκελοι που αποστέλλονται από τον ΕΛΓΑ και αφορούν τα αποτελέσματα των εκτιμήσεων από φυσικές καταστροφές που έπληξαν την φυτική παραγωγή την περίοδο του Μαΐου του 2016 και του Σεπτεμβρίου 2016.

Αγρότες της περιοχής επισκέπτονται ΚΕΠ και Δημαρχείο για να ενημερωθούν για τις εκτιμήσεις προκειμένου να σχηματίσουν μια ακριβή εικόνα για τις εκτιμηθείσες ζημιές αλλά και για τα ποσά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους.

Συγκεκριμένα στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας μέχρι και σήμερα έχουν αποσταλεί από τον ΕΛΓΑ οι καταστάσεις που αφορούν το Κεραμίδι και την Φαρκαδόνα και αφορούν τις ζημιές του Μαΐου του 2016. Μέχρι και την Παρασκευή, εκτιμάται ότι θα έχει αποσταλεί ο συνολικός όγκος των καταλόγων και για την περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Στο ΚΕΠ της Φαρκαδόνας απεστάλησαν οι καταστάσεις για τα χωριά του Ζάρκου, της Πηνειάδας και της Παναγίτσας και αφορούν το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν από φυσικά φαινόμενα.

Ροή υπάρχει και στα δυο ΚΕΠ της Οιχαλίας και των Πελινναίων. Στην πρώτη περίπτωση στο ΚΕΠ της Οιχαλίας έχουν αποσταλεί οι λίστες των εκτιμήσεων για τα χωριά της Κρήνης και του Πετρωτού ενώ αναμένονται μέχρι και το τέλος του μήνα οι υπόλοιπες των άλλων χωριών.

Σχετικά τώρα με τους Πελινναίους έχουν αποσταλεί καταστάσεις με ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιεργούμενες εκτάσεις διαφόρων χωριών της συγκεκριμένης Ενότητας ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγω ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Στην παρούσα φάση πιστώθηκαν χρήματα του 80% για τις ζημιές του Μαΐου του 2016. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να πιστωθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν σε ζημιές που προκλήθηκαν το περασμένο Μάιο.