Συνεχιστής της Βυζαντινής Τέχνης και της Παράδοσης ο «Αμφίων» της Φαρκαδόνας

Οι φωνές τους σαγηνεύουν στο άκουσμα. Η ηρεμία διαδέχεται τη χαρά και τη συγκίνηση, το ταλέντο συναντά τη Τέχνη της Μουσικής, είτε αυτή λέγεται Βυζαντινή, είτε παραδοσιακή.

Εδώ και αρκετά χρόνια τα μέλη του Μουσικού Συλλόγου «Αμφίων» της Φαρκαδόνας έχουν αποδείξει έμπρακτα την αγάπη τους για το τραγούδι, τους ύμνους, την παράδοση και το σημαντικότερο της υπόθεσης, υπηρετούν θερμά τη Μουσική με το ταλέντο τους.

Με την ευχή η νέα χρονιά να είναι δημιουργική, με περισσότερες δράσεις σε σχέση με εκείνες που αναπτύχτηκαν το περασμένο έτος, τα μέλη και οι φίλοι του Μουσικού Συλλόγου Φαρκαδόνας «Αμφίων» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο κοσμικό κέντρο «Το Χασομέρι» στην Φαρκάδονα, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, γεμάτη αισιοδοξία και στόχους για το έτος που διανύουμε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία φορείς και μέλη Συλλόγων της περιοχής και ευρύτερα.

Στα σχέδια και στους στόχους που θέτει για τη νέα χρόνια ο Σύλλογος αναφέρθηκε η πρόεδρος κα. Βασιλική Μπασιάκου. Παράλληλα ανέτρεξε στο έργο και στις δράσεις που αναπτύχτηκαν την περασμένη χρόνια, σημειώνοντας την επιτυχία, αλλά και το πλατύ αγκάλιασμα της τοπικής κοινωνίας, κι όχι μόνο, προς το Σύλλογο.

«Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας. Νιώθουμε την αγάπη της τοπικής κοινωνίας, γεγονός ενθαρρυντικό για να συνεχίσουμε ως σύλλογος, βάζοντας νέους στόχους για το μέλλον», σημείωσε η κα. Μπασιάκου.

Τις ευχές στη διοίκηση, στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου απηύθυνε ο ιερέας π. Αθανάσιος Κούτσιας. Εξήρε το έργο και την προσφορά του Συλλόγου που όπως ανέφερε προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση.

Αξιόλογο και αξιοσέβαστο χαρακτήρισε στο χαιρετισμό του το έργο του Συλλόγου ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης. Παρότρυνε τη διοίκηση και τα μέλη να συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους, μη παραλείποντας να υποσχεθεί ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια.

Συνεχίζοντας με αμείωτο μεράκι το μουσικό έργο έγινε η παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών και Βυζαντινών Ύμνων.

Ψυχαγωγικό τόνο στην εκδήλωση έδωσε η ζωντανή ορχήστρα του Αποστόλη Σακκά  που ταξίδεψε μουσικά τα μέλη και τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.