Σειρά έργων στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας συμπεριέλαβε στην πρότασή του ο Χ. Μιχαλάκης

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων ενόψει Αναπτυξιακού Συνεδρίου κατέθεσε τις προτάσεις του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τρικάλων

Τις προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για την αναπτυξιακή πορεία και την παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Μιχαλάκης μετά από εφτά χρόνια λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, σε περιόδους δύσκολες για την οικονομία και την κοινωνία, επετεύχθη με περιορισμένους πόρους να δοθούν λύσεις και να υλοποιηθούν έργα που φάνταζαν ακατόρθωτα. Από τις πρωτοβουλίες που αναπτύχτηκαν κερδήθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών, ώστε να μπορούν σήμερα οι αυτοδιοικητικοί της Περιφέρειας Θεσσαλίας να στέκονται δίπλα τους και να τους αγκαλιάζουν,  σε εποχές πραγματικά δύσκολες για τους πολιτικούς και την πολιτική.

Σαν αντιπεριφερειάρχης  της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιβεβαίωσε ότι μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια με καθημερινή και επίπονη δουλειά, από όλους τους συναδέλφους περιφερειακούς συμβούλους, από το σύνολο των συνεργατών και των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και της Περιφέρειας, διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την καθημερινότητα, εκτελέστηκαν τα αναγκαία έργα, αποκαταστάθηκαν οι υποδομές από τις φυσικές καταστροφές, και δημιουργήθηκε η παρακαταθήκη ώριμων έργων, ώστε να υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.

Ο κ. Μιχαλάκης στην εισήγησή του ήρθε να προτείνει σειρά έργων. Δεν παρέλειψε μέσα στις προτάσεις του να μην συμπεριλάβει έργα που κρίνονται αναγκαία και για την περιοχή της Φαρκαδόνας.

Έργα που θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα και θα βοηθήσουν προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αγρότες.

Μεταξύ αυτών ο κ. Μιχαλάκης πρότεινε:

Ø  Αρδευτικό έργο στη Λεκάνη Αντλιοστασίου Κεραμιδίου Δήμου Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 3.100.000,00 ευρώ.

Ø  Φράγμα Νεοχωρίτη, προϋπολογισμού  52.000.000 ευρώ.

Ø  Φράγμα Αχλαδοχωρίου, προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ.

Ø  Φράγμα Γριζάνου, προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ.

Ø  Φράγμα Διασέλλου, προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ.

Επειδή ο αγροτικός χώρος είναι καταρχήν οι άνθρωποι και μετά τα έργα, ο κ. Μιχαλάκης απαίτησε τη χρηματοδότηση όλων των επιλαχόντων νέων αγροτών της Θεσσαλίας από τη στιγμή που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και η μη χρηματοδότηση τους είναι καθαρά θέμα ελλιπούς προϋπολογισμού. Επίσης, ζήτησε να τροποποιηθεί η μοριοδότηση στο νέο πρόγραμμα της νιτρορύπανσης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες των Τρικάλων να επανενταχθούν και να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

3 Σχόλια

 1. Αλέξανδρος Χριστοδούλου
  12/10/2017 at 12:49

  Είναι τα ποσά λάθος παιδιά;
  6.000.000 για το φράγμα Διασέλλου;
  Ή μήπως είναι 600.000;

  Νομίζω ότι κάνατε λάθος.

  • Όλα όσα αναφέρεται στα 36 μου χρόνια δεν ρα έχω δει ποτέ να έχουν νερό….ειναι μεγάλη η πίτα τελικά.

   • Ο Δήμος με χρυσά κουτάλια θα φύγει.. πόσα ακόμα θα φάτε.