Σκάβουν και αναζητούν κρυμμένους θησαυρούς στον Ορφανό της Οιχαλίας

Δεκάδες είναι οι Φαρκαδόνιοι που ανηφορίζουν καθημερινά στην Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Οιχαλίας για να προσκυνήσουν τη Χάρη της Παναγίας. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με κάποιον άγνωστο-ους, που ανηφορίζουν στον Ορφανό όχι για να αναζωογονηθούν πνευματικά, αλλά για να ξεκινήσουν ένα παράνομο έργο. Προσέρχονται λοιπόν, σκάβοντας σε κοντινή απόσταση από το Μοναστήρι της Οιχαλίας, αναζητώντας κρυμμένους θησαυρούς.

Οι χρυσοθήρες προσέρχονται άγνωστες ώρες, κατά πάσα πιθανότητα βραδινές για να μην γίνουν αντιληπτοί. Κατά την έλευσή τους στον Ορφανό, προσέρχονται σε απόσταση αναπνοής από το Μοναστήρι, περιμετρικά και σε απόσταση 500 μέτρων, ξεκινώντας το παράνομο έργο τους. Σκάβουν τάφρους με την ελπίδα εντοπισμού θησαυρού, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Το αν βρήκαν ή αν βρίσκουν αυτό που αναζητούν, σαφώς είναι ένα άλλο ζήτημα, το οποίο ίσως δεν το μάθουμε ποτέ. Το ζήτημα που εγείρεται στην παρούσα φάση είναι η βεβήλωση του Ιερού χώρου, αλλά και οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται για τους βοσκούς και τα ζώα τους. Οι τάφροι που ανοίγονται είναι μεγάλου βάθους, με αποτέλεσμα τις βραδινές ώρες κατά την επιστροφή των κοπαδιών στους στάβλους να υπάρχει ορατός κίνδυνος πτώσεων βοσκών και ζώων.

Οι εικόνες του «KriniTrikalon» είναι αποκαλυπτικές παρουσιάζοντας τις λακκούβες που ανοίγονται για τον εντοπισμό ενός κρυμμένου θησαυρού.