Σκεπτικισμός μεταξύ των ΕΒΕ Φαρκαδόνας στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης

Σκεπτικισμός κυριάρχησε μεταξύ των μελών της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Φαρκαδόνας στην χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση του Οργάνου.
Σκεπτικισμός γύρω από τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και δεν αφήνουν περιθώρια ανάκαμψης.
Η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που οι συνθήκες είναι δυσάρεστες και τραγικές για όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες. Για τους περισσότερους από αυτούς τους επαγγελματίες δεν υπάρχει μεροκάματο με συνέπεια τα χρέη και οι οικονομικές υποχρεώσεις να αποτελούν θηλιά στο λαιμό τους.
Δεκάδες μικρομάγαζα και στην περιοχή της Φαρκαδόνας έχουν βάλει λουκέτο και πολλοί από τους ιδιοκτήτες να κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν.
Σ’ όλα τα παραπάνω επικέντρωσε την προσοχή του ο πρόεδρος των ΕΒΕ Φαρκαδόνας κ. Ξάνθος Νάτσινας εξηγώντας ότι η παρούσα κυβέρνηση ήρθε να συνεχίσει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων με την ψήφιση των νόμων της βαριάς φορολογίας που θα έχει ως αποτέλεσμα νέα αλυσιδωτά προβλήματα.
«Είναι η πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι η πολιτική που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων, των αγροτών και περικόπτει τις λαϊκές ανάγκες. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την αγωνιστική, αντιμονοπωλιακή διεκδίκηση, σε συντονισμό με όλους τους κλάδους των αυτοαπασχολούμενων, σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τους αγρότες», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος των ΕΒΕ Φαρκαδόνας κ. Ξάνθος Νάτσινας.
Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε το ψήφισμα διαμαρτυρίας μέσω του οποίου οι ΕΒΕ διεκδικούν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και ανανέωση όλων των βιβλιαρίων υγείας, καμιά παραπέρα μείωση των συντάξεων, επιστροφή των αποθεματικών των ταμείων, γενναία κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των ταμείων, άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης, μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 30% κ.α.