Σκηνές της Θεσσαλικής Υπαίθρου θα αναπαραστήσουν οι «Θεριστάδες»

Αναμφίβολα η ζωή της Θεσσαλικής υπαίθρου κρύβει ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Εναλλαγές θα έλεγε κανείς καθώς η κάθε μέρα είναι τόσο διαφορετική και συνάμα τόσο γεμάτη. Από τα χαράματα μέχρι και αργά το βράδυ, όταν οι άνθρωποι της θα κλείσουν τα μάτια και θα πάνε να πλαγιάσουν. Σκηνές της ζωής της υπαίθρου της έχουμε ζήσει όλοι μας, από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι και σήμερα.

Τότε που βλέπαμε τη μάνα να σηκώνεται γρήγορα από το κρεβάτι για να μας ετοιμάσει για το σχολειό και στη συνέχεια να κατηφορίσει για το χωράφι για να επιστρέψει βράδυ ή μεσημέρι να ασχοληθεί με το σπίτι με το κήπο. Τότε που ο πατέρας αγχωνόταν για τη σοδειά του χωραφιού που θα έθρεφε την οικογένεια, που θα σπούδαζε το γιο ή την κόρη στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη και θα άφηνε και πέντε δεκάρες στην άκρη για το πάντρεμα και την προίκα των παιδιών. Και σε όλα αυτά ερχόταν να προστεθούν οι πρόσκαιρες χαρές των πανηγυριών ή κάποιου ευχάριστου γεγονότος.

Όλα αυτά θα αναβιώσουν στην αυριανή εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικάλων – Παράρτημα Φανερωμένης «Θεριστάδων»  που θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι στο Νερόμυλο Παλυοκαριάς.

Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν δρώμενα της Θεσσαλικής υπαίθρου με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου.14718608_675016562673467_7894286876511400467_n