Σκηνές του ΄21 στο δημοτικό σχολείο Ζάρκου

Οι μαθητές υποδύθηκαν τους αγωνιστές  εκείνης της περιόδου εστιάζοντας στην αυταπάρνηση  και στην αυτοθυσία των ηρώων  δημιουργώντας ένα συγκινησιακό κλίμα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι μαθητές των Ε΄, ΣΤ΄  και Δ΄τάξεων  του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου με  υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον  κ. Πολύμερο Κων/νο, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 στον χώρο του σχολείου  εκδήλωση με θεατρικά δρώμενα, χορούς και τραγούδια.  Οι μαθητές υποδύθηκαν τους αγωνιστές  εκείνης της περιόδου εστιάζοντας στην αυταπάρνηση  και στην αυτοθυσία των ηρώων  δημιουργώντας ένα συγκινησιακό κλίμα. Οι μαθήτριες  χόρεψαν τον χορό του Ζαλόγγου και επευφημήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.  Ερμήνευσαν  τραγούδια που άγγιξαν την ψυχή όλων και αποτέλεσαν έκφραση τιμής και σεβασμού σε όλους εκείνους που κράτησαν άσβεστη  τη φλόγα της λευτεριάς.

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου απέδωσαν κι αυτοί με τον δικό τους τρόπο δόξα και τιμή στους ήρωες και τις ηρωίδες του ‘21.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου όλοι οι μαθητές του σχολείου με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς συμμετείχαν στον  εκκλησιασμό, στην επιμνημόσυνη δέηση και στην  κατάθεση στεφάνων . Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση όλων των μαθητών.

 Οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν  όλους όσοι  τίμησαν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου.

Από τη διεύθυνση του Σχολείου