Σκυθρωποί βγήκαν από τις εξεταστικές αίθουσες Φαρκαδόνιοι και Οιχαλιείς υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι των δύο λυκείων της περιοχής μας συνάντησαν δυσκολίες σε Μαθηματικά και Αρχαία

Ιδιαίτερες δυσκολίες συνάντησαν σήμερα το πρωί οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας, οι οποίοι επέστρεψαν στις εξεταστικές αίθουσες των δύο κέντρων που λειτουργούν στο Δήμο για να διαγωνιστούν στα Μαθηματικά (Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Επιστημών).

Οι Φαρκαδόνιοι και Οιχαλιείς υποψήφιοι προσήλθαν στα δυο εξεταστικά κέντρα στις 8 το πρωί για να διαγωνιστούν στα δυο μαθήματα. Δυστυχώς λίγες ώρες αργότερα άρχισαν να εξέρχονται από τις αίθουσες, εμφανώς δυσαρεστημένοι από την θεματολογία.

Τα θέματα των μαθηματικών χαρακτηρίστηκαν από την πλειονότητα των τοπικών υποψηφίων ιδιαίτερα δύσκολα για άριστα προετοιμασμένους μαθητές.

Την ίδια άποψη εξέφραζαν και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υποστήριζαν ότι τα θέματα ήταν σαφώς πιο δύσκολα από τα περσινά. Κάλυπταν ολόκληρο το φάσμα της ύλης του μαθήματος και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά.

Καλή προετοιμασία όλο το χρόνο χρειαζόταν για να απαντηθούν τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών. Οι μαθητές συνάντησαν δυσκολίες μιας και τα θέματα κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της ύλης. Χρειαζόταν προσοχή μιας και τα συγκεκριμένα ήταν απαιτητικά, ως προς τις απαντήσεις.

Σ’ όλο το νομό οι εξετάσεις κύλησαν ομαλά χωρίς προβλήματα. Στο νομό Τρικάλων δήλωσαν συμμετοχή για τα δυο μαθήματα 979 άτομα από τα οποία προσήλθαν για να διαγωνιστούν 930.

Οι εξετάσεις για τα γενικά λύκεια συνεχίζονται την ερχόμενη Δευτέρα.