Σοσιαλιστής με φιλελεύθερες απόψεις

Το προφίλ των υποψηφίων και μετέπειτα εκλεγμένων πολιτικών, αντιπροσωπεύει την ψυχή του έθνους

Από το 2010 μέχρι σήμερα παρατηρούμε μια συνεχή αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα με εναλλαγές της Δεξιάς και Αριστεράς. Το 2010 τέθηκε στο λεξιλόγιο μας η λέξη «μνημόνιο» και έτσι λοιπόν άρχισαν να εκφράζονται και να αντιμάχονται δύο παρατάξεις οι μνημονιακοί και  οι αντιμνημονιακοί, που αντιπροσωπεύουν τις δύο διαφορετικές οδούς, της εξόδου από την κοινωνική και οικονομική κρίση αλλά και της μετέπειτα ανάπτυξης. Αυτή η συνεχής ζύμωση των πολιτικών παρατάξεων είχε ως αποτέλεσμα να εκφραστούν συγκεχυμένα συνειδητά ή υποσυνείδητα  ερωτήματα στις εκλογικές μάζες, σχετικά με το κατά πόσο τα κόμματα που βρίσκονται στην πολιτική σκακιέρα από το 2010 έως σήμερα, συνεχίζουν να ενστερνίζονται την αρχική ιδεολογία τους. Βέβαια κατά προσωπική μου άποψη αυτό δεν είναι κατακριτέο, ούτε χαρακτηρίζεται ως εγκατάλειψη θέσεων αλλά ως εξέλιξη και ευελιξία, χαρακτηριστικά την κοινωνίας και της πολιτικής.

Αυτό λοιπόν το «κομματικό φαινόμενο» υπό το πλαίσιο συγκρούσεων αλλά και πολιτικών επιθέσεων τείνει να παγιωθεί στη σύγχρονη Ελλάδα. Η συνεχής εμφάνιση νέων πολιτικών διαττόντων κομμάτων αλλά και η μεταπήδηση προσώπων σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις, αποδεικνύουν ότι η αρχική ιδεολογία καταρρίπτεται και παραμένει με λαμπρά γράμματα χαραγμένη στην ιστορία του κόμματος. Τα νέα κόμματα που εμφανίζονται είναι «παιδιά» της αγανάκτησης των πολιτών, είτε έρχονται να χαρακτηριστούν ως δυσαρεστημένοι «αποστάτες» κραταιών πολιτικών κομμάτων, πού είτε δράττονται της ευκαιρίας να επωφεληθούν από αυτήν την αναταραχή, είτε εσκεμμένα εισέρχονται στο «παιχνίδι» προκειμένου να προσελκύσουν μια μερίδα αντιδραστικών ψηφοφόρων.

Λαμβάνοντας αυτές τις απόψεις δεν μπορούμε παρά μόνο να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η πολιτική ενεργεί μόνο προς συμφέρον της κοινωνίας, είτε γίνεται με πρόγραμμα είτε απρογραμμάτιστα. Αυτή ρευστότητα και η αστάθεια του πολιτικού σκηνικού ενδέχεται να διαρκέσει για αρκετές ακόμα εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν απομένει λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα των επερχόμενων εκλογών αλλά την αποδοχή τους από την κοινωνία μας.

Δήμος Μανιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος Φαρκαδόνας  
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *