Στα δημαρχεία οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής οι δικαστικοί αντιπρόσωποι άρχισαν να προσέρχονται για να λάβουν το εκλογικό υλικό

Στα Δημαρχεία του νομού, αλλά και στους χώρους που συστάθηκαν από τους Δήμους, ως κέντρα παραλαβής του εκλογικού υλικού, άρχισαν να προσέρχονται από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Οι σάκοι αρχικά παραδόθηκαν στους Δήμους, ενώ στη συνέχεια τα αρμόδια συνεργεία που συστάθηκαν από τους Τρικαλινούς ΟΤΑ, άρχισαν να τους παραδίδουν στους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι την Κυριακή θα κληθούν να φέρουν εις πέρας την εκλογική διαδικασία.

Υπάλληλοι των Δήμων του νομού φρόντισαν, ώστε να μεταφερθούν οι κάλπες και τα παραβάν εντός των σχολείων, όλων δηλαδή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες διεξαγωγής των εκλογών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε για μια ακόμη χρονιά στα εκλογικά τμήματα που φιλοξενούνται σε σχολεία που δεν λειτουργούν και χρειαζόταν μεγαλύτερης προσοχής.

Μέχρι και νωρίς το απόγευμα σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πύλη και Φαρκαδόνα είχαν διευθετηθεί όλες οι λεπτομέρειες γύρω από τη προετοιμασία των σχολείων που θα στεγάσουν τα εκλογικά τμήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο το φάσμα του νομού θα λειτουργήσουν 349 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων 1 ειδικό για τις ανάγκες του σωφρονιστικού καταστήματος.

Στο Δήμο Τρικκαίων μέχρι σήμερα το απόγευμα είχε παραληφθεί το 50% των εκλογικών σάκων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, το 40% στο Δήμο Μετεώρων, το 50% στο Δήμο Πύλης και το 60% περίπου στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λήψη των σάκων σήμερα έγινε κυρίως από τους τοπικούς δικαστικούς αντιπροσώπους ενώ οι υπολειπόμενοι αφορούν δικαστικούς που θα εκτελέσουν καθήκοντα σε τοπικά εκλογικά τμήματα και ασκούν νομικά καθήκοντα σε άλλους νομούς της χώρας.

Να υπογραμμιστεί σ’ αυτό το σημείο ότι και αυριο Σάββατο θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης των εκλογικών σάκων.

Οι δικαστικοί πλέον καλούνται να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα στις 6 το πρωί της Κυριακής για την διευθέτηση των χώρων, προκειμένου στις 7 το πρωί να ανοίξουν οι κάλπες των εθνικών εκλογών.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *