Στα επιδοτούμενα σεμινάρια στρέφονται και οι Φαρκαδόνιοι άνεργοι

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για τα επιδοτούμενα σεμινάρια στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης που λειτουργούν στην πόλη των Τρικάλων, τόσο από την πλευρά των ανέργων όσο και από εργαζόμενους.

Φυσικά το ενδιαφέρον είναι έντονο κι από πλευράς Φαρκαδόνιων που επιλέγουν να συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα σεμινάρια διοργανώθηκαν κατά το παρελθόν και στα χωριά της Φαρκαδόνας για την κατάρτιση εργαζομένων.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στον εργασιακό τομέα, πολλοί Φαρκαδόνιοι και γενικότερα Τρικαλινοί, κυρίως νέοι και άνεργοι, οδηγούνται στα επιδοτούμενα προγράμματα, με την ελπίδα να μπορέσουν να διασφαλίσουν κάποιο ποσό, το οποίο βέβαια σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες. Έτσι τα επιδοτούμενα προγράμματα που πραγματοποιούνται κατά διαστήματα, αποτελούν διέξοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον παρατηρείται και από εργαζόμενους, κάθε ηλικίας, οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα σεμινάρια για αύξηση του εισοδήματός τους.

Βέβαια, τα εν λόγω προγράμματα δεν έχουν στόχο την οικονομική ανακούφιση των καταρτιζόμενων. Η λογική τους είναι η απόκτηση περαιτέρω γνώσεων και προσόντων για την επαγγελματική ανέλιξη ή και την εύρεση εργασίας των συμμετεχόντων.

Ωστόσο με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, τα σεμινάρια και ειδικά εκείνα που απευθύνονται σε ανέργους έχουν μετατραπεί σε μονόδρομο. Δεδομένου ότι το να βρει κανείς δουλειά είναι πραγματικός άθλος, η επιδοτούμενη κατάρτιση, ακόμη και αν σε πολλές περιπτώσεις καθυστερούν αρκετά οι πιστώσεις χρημάτων στους λογαριασμούς των καταρτιζόμενων, είναι μια μικρή ανάσα, χωρίς βέβαια να λύνει σε καμία περίπτωση το πρόβλημα της ανεργίας.