Στα οχυρά του Ρούπελ τα περήφανα γηρατειά της Φανερωμένης

Ταξίδεψαν στην Μακεδονία και επισκέφτηκαν διάφορες περιοχές στις οποίες γράφτηκαν χρυσές σελίδες της νεότερης ιστορίας

Σε ένα άκρως ιστορική περιοχή ταξίδεψαν τα μέλη του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Φανερωμένης. Τα άτομα της τρίτης ηλικίας του χωριού συμμετείχαν στην ημερήσια εκδρομή που διοργάνωσε το ΚΑΠΗ στο οχυρό του Ρούπελ.

Μετά την φιλοξενία του Στρατού στο χώρο αναψυχής ακολούθησε ενημέρωση για το ιστορικό του οχυρού. Απο το παρατηρητήριο με την φαντασία τους μεταφέρθηκαν 78 χρόνια πριν και ήρθαν μπροστά τους οι ηρωικές εικόνες των μαχητών όλων των οχυρών που δεν παραδίδονται-καταλαμβάνονται.Η ξενάγηση από τους εφέδρους σ’ όλους τους χώρους του οχυρού ήταν άψογη με κάθε λεπτομέρεια για την κατασκευή και την όλη οργάνωση. Ακολούθησε η επίσκεψη στο Μνημείο όπου κατέθεσαν στεφάνι τιμώντας τον Λοχία Δημήτρη Ίτσιο και όλους τους πεσόντες ήρωες.

Συνέχισαν το ταξίδι μας στο Ακριτοχώρι Σερρών για επίσκεψη στη Μονή του Τιμίου Προδρόμου που βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία του όρους Μπέλλες με πανοραμική θέα στη λίμνη Κερκίνη. Χτισμένη με αυστηρά αγιορείτικη βυζαντινή αρχιτεκτονική και αγιορείτικο τρόπο ζωής. Η επίσκεψη στον οικισμό Άνω Πορόΐα του Ν. Σερρών κτισμένος στις υπώρειες του όρους Μπέλλες βορειοδυτικά της Λίμνης Κερκίνης πρόσφερε ξεκούραση με το φυσικό κάλλος και η ταβέρνα του συμπατριώτη Ζαχαράκη πρόσφερε πλούσιο φαγητό με ψητά, καπνιστή πέστροφα και φυσικά διάφορα παρασκευάσματα του βουβαλίσιου κρέατος.

Στον απογευματινό καφέ στο Κιλκίς παρέα με την χωριανή μας Ευαγγελία Μπλαντζή-Σκαρλάτου. Μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα ξεχνιούνται, με αναμνήσεις από μια άλλη εποχή της Φανερωμένης των παιδικών χρόνων που δεν ξεχνιούνται ποτέ.

Ραντεβού στο επόμενο ταξίδι στα όμορφα χωριά του Ασπροπόταμου.