Στα Τρίκαλα η Έλενα Κουντουρά

Στην παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης Π.Ε. Τρικάλων παρέστη η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, παραγόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Επιμελητηρίου Τρικάλων και των τεσσάρων Δήμων του νομού, Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας, παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα το Επιχειρησιακό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης Π.Ε. Τρικάλων».

Η παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου έγινε από την εταιρία TOPOSOPHY , εκπρόσωποι της οποία ανέλυσαν κάθε πτυχή του προγράμματος.

Μεταξύ των στόχων που τίθενται στο σχέδιο είναι η χάραξη μιας ενιαίας στρατηγικής, με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και την αύξηση των τουριστών στο νομό Τρικάλων.

Σε αυτό τον στόχο συμβάλουν από κοινού το Επιμελητήριο Τρικάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι του νομού καθώς επίσης και άμεσα εμπλεκόμενοι με τον Τουρισμό, μέσω της σύστασης ενιαίου τουριστικού φορέα.

Προτεραιότητα των εμπλεκομένων είναι να δοθεί δύναμη, ώστε να αναδειχτεί το τουριστικό προϊόν του νομού μας, μιας και η περιοχή μας έχει να παρουσιάσει σημαντικά μνημεία, με κυρίαρχο εκείνο των Μετεώρων. Σαφώς η συνολική στήριξη αυτού του σχεδίου θα βοηθήσει στην προσέλκυση μεγαλύτερου όγκου τουριστών σε όλο το φάσμα του Δήμου, που θα επιφέρει ένα καλύτερο μέλλον στους επαγγελματίες τουρισμού και ευρύτερα στις τοπικές κοινωνίες.

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει ο νομός Τρικάλων και η Θεσσαλία ευρύτερα επικέντρωσε την προσοχή της η Έλενα Κουντουρά στην διάρκεια της εκδήλωσης.

Όπως ανέφερε μεταξύ των άλλων ο νομός και η Θεσσαλία διαθέτει όλα τα συγκριτικά φυσικά πλεονεκτήματα και μπορεί να υποστηρίξει τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, και διαρκή τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας όλα τα επόμενα χρόνια.