Στα Τρίκαλα μανούλες με τα παιδιά τους συμμετείχαν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

Ρεπορτάζ: Βιβή Μαργαρίτη, trikalaview.gr

Η εκδήλωση για τον  μητρικό θηλασμό, ήταν σήμερα το πρωί στα Τρίκαλα, μία πραγματική γιορτή. Χαμόγελα, συζητήσεις, ενημέρωση και συμβολικός θηλασμός. Όλα αυτά, στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, όπου τα μέλη της ομάδας μητρικού θηλασμού στα Τρίκαλα, οργάνωσαν την πολύ όμορφη εκδήλωση, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού.Δεκάδες μαμάδες, ήταν εκεί. Μαζί με τους μπαμπάδες σε πολλές περιπτώσεις, αλλά κυρίως μαζί με τα παιδιά τους. Ήταν εκεί, για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο μητρικός θηλασμός είναι πάνω απ’ όλα υγεία! Για τις ίδιες αλλά κυρίως για τα παιδιά τους.

Από τις 12 το πρωί, θηλάζουσες και μη θηλάζουσες, συγκεντρώθηκαν στο χώρο που είχε οργανωθεί, στην προσπάθεια τους να περάσουν το φετινό μήνυμα της εβδομάδας μητρικού θηλασμού που στόχο έχει την προώθηση του θηλασμού.

Ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός είναι μία πρωτοβουλία του Πανελληνίου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, μια εκδήλωση – γιορτή για το μητρικό θηλασμό.

«Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά , μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία από μητέρα προς μητέρα» μας ανέφεραν μέλη της ομάδας διοργάνωσης.

Ενημέρωση

Στις 12 π.μ. έγινε καταμέτρηση των μητέρων που θήλασαν συμβολικά τα παιδιά τους, ενώ στο χώρο υπήρχε και το αντίστοιχο ενημερωτικό υλικό, προκειμένου να αναδειχθεί ο μητρικός θηλασμός, να γνωρίζουν οι νέες μαμάδες τι πρέπει να κάνουν, αλλά και που μπορούν να απευθυνθούν, ώστε να θηλάσουν αποτελεσματικά τα μωρά τους, χωρίς να εγκαταλείψουν την προσπάθεια στις τυχόν δυσκολίες που θα συναντήσουν.

Μεγάλη ανταπόκριση είχε και η προσπάθεια για την ενημέρωση των γυναικών που ετοιμάζονται να γίνουν μαμάδες, και τις οποίες μέλη της ομάδας ενημέρωσαν εκτενώς για τα οφέλη του θηλασμού.

Όλοι μαζί διασκέδασαν με κλόουν που συμμετείχε στην εκδήλωση και δραστηριότητες για παιδιά.