«Σταγόνες ζωής» από τους Αστυνομικούς των Τρικάλων

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη»

Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά φιλανθρωπία, είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Σταγόνες ζωής από την ζωή τους  έδωσαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί των Τρικάλων στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη».

Από νωρίς το πρωί όπου και ξεκίνησε η αιμοδοσία στο αρμόδιο τμήμα του γενικού νοσοκομείου Τρικάλων δεκάδες ήταν οι αστυνομικοί που  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσφέροντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους και χαρίζοντας ζωή στους πάσχοντες που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Ο αριθμός των φιαλών αίματος που συγκεντρώθηκαν χαρακτηρίστηκε ικανοποιητικός και θα φιλοξενηθεί στην Τράπεζα Αίματος. Κατά τη διάρκεια της δράσης, μέλη της Τοπικής Διοίκησης της I.P.A. διένειμαν φυλλάδια σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία στους συμμετέχοντες.

Στην σημαντικότητα της πρωτοβουλίας στάθηκε ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.

«Η προσφορά αίματος είναι δώρο ζωής. Οι αστυνομικοί αιμοδότες πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, καθώς η εθελοντική προσφορά αίματος είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο κ. Σπηλιόπουλος.

Ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιείται τον Οκτώβριο με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Αρτεμίου.