Στελεχώνεται με προσωπικό από αύριο  ο Δήμος Φαρκαδόνας

Πιάνουν δουλειά από την Τετάρτη 40 επιτυχόντες του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ

Με νέους εργαζομένους ορισμένου χρόνου «επανδρώνεται» ο Δήμος Φαρκαδόνας μετά την οριστική έκδοση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Όπως καταγράφει το «ΚΡΗΝΗLIVE»μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν το πρόγραμμα, το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα 40 περίπου εργαζόμενοι, ενώ θα ακολουθήσουν οι επόμενοι το αμέσως επόμενο διάστημα.

Για την ιστορία ο Δήμος Φαρκαδόνας συμμετείχε στη νέα φάση του προγράμματος με 80 θέσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας των τριών κλάδων και διαφόρων ειδικοτήτων. Στο πρόγραμμα υπήρχε ενδιαφέρον ανέργων για την πλειονότητα σχεδόν των ειδικοτήτων. Ωστόσο από τις 80 θέσεις δεν καλύφτηκαν οι 9, ειδικότητας, ΔΕ Εκπαιδευτή Σκύλου, ΥΕ  Εργατών Υλοτομίας, ΔΕ Χειριστή Ανυψωτικού Μηχανήματος. Για τις εν λόγω θέσεις με έγγραφό του ο Δήμος Φαρκαδόνας ζήτησε την επαναπροκηρύξη των θέσεων ή της αντικατάστασης με άλλες ειδικότητες.

Σήμερα ο αριθμός των νέων εργαζομένων ανέρχεται στους 71 από τις συνολικά 80 που αρχικά είχαν προβλεφτεί.

Στην παρούσα φάση θα αναλάβει καθήκοντα από την Τετάρτη το 60% των επιτυχόντων του προγράμματος ενώ άμεσα αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία και το υπολειπόμενο 40%, που ισούται με 31 εργαζόμενους.

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στο Δήμο άρχισαν να προσέρχονται οι επιτυχόντες του προγράμματος, καταθέτοντας τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της πρόσληψης. Παρά ταύτα υπήρχαν και οι επιτυχόντες που παρότι κατέθεσαν τους αναγκαίους φακέλους, δήλωσαν μετέπειτα ότι δεν ενδιαφέρονται να εργαστούν και τη θέση κατέλαβαν επιλαχόντες από τις καταστάσεις που εξέδωσε ο ΟΑΕΔ, που είναι και φορέας του προγράμματος.

Όπως και να χει ο Δήμος πλέον στελεχώνεται με νέο προσωπικό έστω και με ολιγόμηνη διάρκεια και θα καλύψει τις έκτακτες ανάγκες του που θα παρουσιαστούν τόσο τους χειμερινούς όσο και τους εαρινούς μήνες. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου του 2019.