Στη δεκαετία του ’60 ταξίδεψαν οι Τρικαλινοί με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έδωσε στα Τρίκαλα μια εξαιρετική συναυλία με κοινωνικό χρώμα ανατρέχοντας σε μουσικές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Εκατοντάδες Τρικαλινοί ανηφόρησαν το βράδυ της Πέμπτης στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο του Φρουρίου για να παρακολουθήσουν την συναυλία που έδωσε στα Τρίκαλα η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Ένα αφιέρωμα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και στη μουσική της δεκαετίας του 1960.

Η συναυλία που κέντρισε τα βλέμματα των Τρικαλινών συνδιοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τον Δήμο Τρικκαίων, τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων και το Δίκτυο «Περραιβία».

Η συναυλία πέραν του πολιτιστικού χαρακτήρα είχε και κοινωνικό, καθώς οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να προσφέρουν τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Τρικκαίων, συμβάλλοντας στη συμπαράσταση συμπολιτών που χρήζουν συνδρομής.

Στη διάρκεια της βραδινής συναυλίας εμφανίστηκε και η μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων που ενσωματώθηκε στην μπάντα του ΠΝ, δημιουργώντας μία ορχήστρα 60 μουσικών, ενθουσιάζοντας το κοινό.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας είχε ο Κερκυραίος αρχιμουσικός Πλωτάρχης ΠΝ κ. Γιώργος Τσιλιμπάρης. Λίγο πριν το κλείσιμο της μεγάλης συναυλίας ο αρχιμουσικός κος Τσιλιμπάρης κάλεσε την μαέστρο της φιλαρμονικής κ. Μαίρη Μητσοπούλου να διευθύνει την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και της Δημοτικής Φιλαρμονικής τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τόσο την ίδια όσο και την φιλαρμονική του Δήμου Τρικκαίων. Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης οι τραγουδιστές Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο), Θεόδωρος Μπιράκος (βαρύτονος) και Ανδρέας Καραούλης (τενόρος) που ενθουσίασαν με τις ερμηνείες τους.

Τη χορευτική και χορογραφική επιμέλεια της παράστασης είχε το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα Τρικάλων με υπεύθυνο τον κ. Σταύρο Σούλιο και η Ακαδημία χορού Τρικάλων T:D:A με υπεύθυνη την κ. Γιούλια Πατεράκη.

Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Σία Φαράκη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Άκης Αναστασίου, ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κ. Σκριάπας Κων/νος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων κ. Οδυσσέας Τράντος.