Στη ευρεία σύσκεψη της Ομοσπονδίας ΕΒΕ εκπρόσωποι του Συλλόγου ΕΒΕ Φαρκαδόνας

Στην ευρεία σύσκεψη που διοργανώθηκε στα Τρίκαλα από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών παρέστησαν το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΕΒΕ Φαρκαδόνας κ.κ. Ξάνθος Νάτσινας και Θανάσης Ρίμπας.

Στην σύσκεψη παρέστη ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς καθώς επίσης και πολλοί εκπρόσωποι των Σωματείων, που αποτελούν  δύναμη της ΕΒΕ.

Ο κ. Καββαθάς παραβρέθηκε στη σύσκεψη και ανέλυσε όλα τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων με κύρια αναφορά την κρίση, τα κόκκινα δάνεια, τις ρυθμίσεις, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την πτώση του τζίρου και την ανεργία.

«Η υπερφορολόγηση, η δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η γραφειοκρατία, αυξάνουν τις τάσεις αποεπένδυσης και την άτυπη επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, όλοι οι δείκτες που έχουν σχέση με το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος εξακολουθούν να παίρνουν την ανηφόρα, δημιουργώντας μια ασφυκτική ατμόσφαιρα στην αγορά, ιδιαίτερα για τις μικρές, πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους. Οι πολιτικές που ακολουθούνται σταθερά με τα τρία μνημόνια έχουν τραγικά αποτελέσματα» σημείωσε ο κ. Καββαθάς.

Όπως επεσήμανε ότι ούτε η δημοσιονομική εξυγίανση και σταθερότητα έχει επιτευχθεί ούτε έχει βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλά αντιθέτως. «Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι χωρίς τις ΜΜΕ όχι μόνο δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ελληνική κοινωνία» τόνισε.

Στις δυσκολίες που βιώνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες επικέντρωσε την προσοχή του ο πρόεδρος των ΕΒΕ Τρικάλων και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Βαγγέλης Αγγελάκης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πανελλαδικά και τοπικά βρίσκονται σε ασφυξία, με το μέλλον τους να είναι πλέον αβέβαιο.sam_2684 sam_2688