Στη σέντρα για το 1ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων νομού Τρικάλων από το Νοέμβριο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές

Ξεκινά το 1ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων νομού Τρικάλων, διοργάνωση που στοχεύει να φέρει εκ νέου κοντά στον αθλητισμό παλαίμαχους, ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του νομού μας

Πολλαπλούς σκοπούς και ρόλους έχουν οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα και αφορούν στην διεξαγωγή του 1ου Πρωταθλήματος Παλαιμάχων νομού Τρικάλων «Σέντρα το Νοέμβριο».

Σκοπός της διοργάνωσης του πρωταθλήματος, που τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων ενώ την συγκατάθεση τους έδωσαν τόσο η ΕΠΣ Τρικάλων, όσο και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Νομού Τρικάλων, να φέρει τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές ερασιτεχνικών ομάδων εκ νέου κοντά στον αθλητισμό, στην γυμναστική, στο παιχνίδι του ποδόσφαιρου, σε μία διοργάνωση που αναμένεται να είναι συναρπαστική.

Παρέες, φορείς, δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις σε όλον τον Νομό (Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Φαρκαδόνα, Πύλη) συστήνουν ήδη τις δικές τους ομάδες με την μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής σε αυτές να είναι οι παίκτες να έχουν γεννηθεί από το 1978 και πίσω (άνω των 40).

Το 1ο πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Παλαιμάχων νομού Τρικάλων αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο και να ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάιο.

Χώρος βέβαια υπάρχει και για ανθρώπους που έπαιζαν και συνεχίζουν να παίζουν χωρίς να έχουν συμμετάσχει ποτέ σε οργανωμένη ομάδα.

Η κάθε ομάδα θα έχει την ευθύνη για το γήπεδο που θα αγωνίζεται και το οποίο θα ορίσει ως έδρα ενώ θα μπορεί να δηλώσει έως 25 ποδοσφαιριστές. Θα υπάρχει ένα διάστημα 10 ημερών στο τέλος του πρώτου γύρου όπου κάθε ομάδα θα μπορεί να αλλάξει έως 8 άτομα από τους ποδοσφαιριστές της. Δεν απαγορεύεται ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε μία ομάδα κατά την περίοδο των μεταγραφών να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα.

Τους αγώνες θα διευθύνουν δύο διαιτητές σε συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Διαιτητών ενώ η κάθε ομάδα θα είναι η ίδια υπεύθυνη για ότι θα αφορά την υγεία των ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια των αγώνων.

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα γίνει ανάλογα με τις συμμετοχές. Έτσι μπορούν να γίνουν έως και δύο όμιλοι ενώ θα υπάρξουν και πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Το πρωτάθλημα θα έχει δύο γύρους και κάθε ομάδα θα παίξει εντός και εκτός με όλους.

Ένας επιπλέον στόχος είναι το πρωτάθλημα να έχει και κοινωνικό προφίλ και για τον λόγο αυτόν θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν αρκετές δράσεις κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Επίσης θα δημιουργηθεί link στο portal του Επιμελητηρίου Τρικάλων www.trikala-chamber.gr όπου θα υπάρχουν οι ομάδες του πρωταθλήματος, λίστα με τους ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας, το πρόγραμμα των αγώνων με τα γήπεδα διεξαγωγής, τα αποτελέσματα των αγώνων, οι βαθμολογίες και ότι άλλο χρειαστεί.

Πληροφορίες και λεπτομέρειες για τον τρόπο συμμετοχής και εγγραφή στο πρωτάθλημα στα τηλέφωνα: Γιώτης Στέφανος 6972261275, Νταούλας Δημήτριος 6932588948, Μπατσίλας Βασίλειος 6980145420