Στη Βουλή μέσω ερώτησης οι ζημιές των αγριογούρουνων

Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση μέσω της οποίας ζητούν να ενημερωθούν για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει το αρμόδιο υπουργείο για την εξάλειψη των ζημιών

Πρόσφατα το θέμα των ζημιών που προκαλούν τα αγριογούρουνα σε περιοχές της Φαρκαδόνας τέθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας μέσω ερώτησης που είχε καταθέσει η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης κα Ελένη Στεργίου – Μπότη.

Πλέον το θέμα, το οποίο έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές μέσω ρεπορτάζ του «ΚΡΗΝΗ LIVE» έρχεται να απασχολήσει τη Βουλή και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το θέμα των ζημιών που προκαλούν αγριογούρουνα σε περιοχές των Τρικάλων και της Θεσσαλίας μεταφέρθηκε μέσω επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσαν στην Βουλή, βουλευτές του ΚΚΕ.

Οι βουλευτές μέσω της ερώτησης επεσήμαναν τις μεγάλες ζημιές και καταστροφές στις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής, ιδιαίτερα του νομού Τρικάλων αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία, που βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης ή και συγκομιδής, οι οποίες προκαλούνται κυρίως από επιδρομές πολυπληθών ομάδων άγριων γουρουνιών – ημίαιμων.

Οι καταστροφές αυτές στην αγροτική παραγωγή, που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, είναι μεγάλες και αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στο ήδη μειωμένο εισόδημα των αγροτών από την εφαρμογή της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΚΑΠ, της Ε.Ε.

Οι βουλευτές απηύθυναν το ερωτήματα τι μέτρα προτίθεται να πάρει το υπουργείο ώστε να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να καλύπτει όλες και δίκαια από φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100% ζημιές και καταστροφές, να καλυφθούν οι απώλειες του εισοδήματος των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.