Στιγμές θρησκευτικής κατάνυξης στον Ορφανό της Οιχαλίας

Εκατοντάδες πιστών γιόρτασαν στην φερώνυμη Μονή το Γενέσιο της Θεοτόκου και προσκύνησαν την θαυματουργό Εικόνα της

Εκατοντάδες κόσμου ανηφόρησαν το απόγευμα της Παρασκευής καθώς επίσης και το πρωί του Σαββάτου στην κορφή του Όρους Ορφανός της Οιχαλίας για να παραστούν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής Γενέσιου της Θεοτόκου.

Ενός μοναστηριού με πλούσια θρησκευτική αξία, παράδοση και κληρονομιά, μιας και στον ιερό, αυτό χώρο μόνασαν δεκάδες μοναχοί, καθοδηγώντας πνευματικά τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και δοξάζοντας τον Τριαδικό Θεό, την Παναγία και τους Αγίους μας. Μάρτυρας όλων αυτών, οι αφηγήσεις κατοίκων της Οιχαλίας και των όμορων χωριών, όπως εξάλλου και τα λείψανα μοναχών που εκοιμήθησαν εντός της Μονής και φιλοξενούνται σε ειδικό χώρο στο Νάρθηκα της εκκλησίας.

Τις πύλες του Μοναστηριού κρατά ανοιχτές χρόνια τώρα, ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Αβραδόπουλου, Ηγούμενος της Μονής. Ένας πράος και χαμηλών τόνων χαρακτήρας, ευγενικός και φιλόξενος μοναχός, με πλούσιο πνευματικό έργο, διακονεί τον Κύριο και το Ιερό Θυσιαστήριο.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο π. Δωρόθεος άνοιξε τις πόρτες του Μοναστηριού για να δεχτεί τους εκατοντάδες πιστούς από το Δήμο Φαρκαδόνας και τις γύρω περιοχές, που έσπευσαν να τιμήσουν την γέννηση της Θεομήτορος. Στο Ναό που είναι αφιερωμένος στο Γενέσιο της Θεοτόκου, τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών π. Αλέξιου Κανίνα, ο οποίος ζήτησε από τους πιστούς να μην ξεχνούν ούτε στιγμή να ευλογούν και να δοξάζουν στις προσευχές του την Υπεραγία Θεοτόκο. Να την υμνούν και την δοξάζουν όχι μόνο στις ευχάριστες στιγμές, αλλά και στις δυσάρεστες, ζητώντας την εξ΄ ύψους παρηγοριά.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου με την τέλεση του Όρθρου και κορυφώθηκαν με την Θεία Λειτουργία, παρουσία δεκάδων πιστών που συνέρευσαν για να προσκυνήσουν την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται εντός του μοναστηριού.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων προσφέρθηκε παραδοσιακή φιλοξενία