Στην αιωνιότητα πέρασε ο δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας Βάιος Χριστοδούλου

Έμπειρος αυτοδιοικητικός, γενναίος σε όλα τα επίπεδα της ζωής, πάλεψε με θάρρος αλλά δεν κατάφερε να νικήσει την επάρατο νόσο και έφυγε στα 68 του, χρόνια, από τη ζωή

Στην αιωνιότητα πέρασε αργά  το μεσημέρι της Παρασκευής ο συνδημότης, αυτοδιοικητικός αρχικά του Δήμου Οιχαλίας, χρόνια αργότερα του Δήμου Φαρκαδόνας Βάιος Χριστοδούλου. Ένας χαρισματικός άνθρωπος, που δεν το έβαζε στιγμή κάτω, προσπαθώντας να βάλει τάξη και να επιλύσει πολλά προβλήματα που σχετιζόταν με την περιοχή του, αργότερα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας. Ένας γενναίος άνθρωπος, που δεν γονάτισε ποτέ, ούτε και τους τελευταίους μήνες που έδινε τη δική του μάχη με την επάρατο νόσο, που τελικά τον νίκησε στα 68 του, χρόνια.
Ο Βάιος Χριστοδούλου δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας από το μεσημέρι της Παρασκευής. Δεν θα τον ξαναδούμε άλλοτε στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, να καταθέτει τις απόψεις για θέματα του Δήμου και των δημοτών. Κηδεύεται στις 6:30 το απόγευμα Σαββάτου από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας. Ήδη η σορός του βρίσκεται στην οικία του, με τους συγγενείς, φίλους και συναδέλφους αυτοδιοικητικούς να σπεύδουν να τον ασπαστούν, λέγοντας το τελευταίο αντίο.
Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ανθή,  τα παιδιά του Νίκο και Μαρία και το πολυαγαπημένο του εγγονάκι Βάιο.
Ποια ήταν η αυτοδιοικητική πορεία του Βαϊου Χριστοδούλου στα δημοτικά δρώμενα της περιοχής μας;
Η αρχή στην αυτοδιοικητική πορεία έγινε 30 περίπου χρόνια πριν, όταν ο Βάϊος Χριστοδούλου, ένας δραστήριος και ανήσυχος αυτοδιοικητικά νέος αποφάσιζε να θέσει υποψηφιότητα για την κοινότητα της Οιχαλίας με πρόεδρο τον κ. Γιάννη Σακελλαρίου.
Δεν έμεινε εκεί, ο Βάιος Χριστοδούλου λίγα χρόνια αργότερα υπήρξε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης επί Καποδιστριακού Δήμου Οιχαλίας ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, επί εποχής Καλλικράτη, όταν η Οιχαλία συνενώθηκε με το Δήμο Φαρκαδόνας, έθεσε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του κ. Κώστα Οικονόμου. Υπήρξε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρώην δημάρχου, διατελώντας αντιδήμαρχος Έργων.
Ο Βάιος Χριστοδούλου παρέμεινε στο συνδυασμό του πρώην δημάρχου και το 2014. Τότε δεν κατάφερε να εκλεγεί, ωστόσο μετά την παραίτηση του επικεφαλής κ. Κώστα Οικονόμου, έλαβε την θέση ως δεύτερος επιλαχών, μιας και η πρώτη επιλαχούσα, δεν είχε δεχτεί να λάβει τη θέση. Από τις 7 Μαρτίου του 2017 που ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος συμμετείχε στις περισσότερες συνεδριάσεις του Σώματος. Δυστυχώς η παρουσία του, αυτή τη φορά ήταν πρόσκαιρη μιας και χτυπήθηκε από την επάρατο νόσο και έφυγε νωρίς από τη ζωή.
Το «KriniLive» απευθύνει συλλυπητήριες ευχές στην οικογένεια