Στην αυριανή κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ θα συμμετέχει ο Σύλλογος ΕΒΕ Φαρκαδόνας

DSC_0476

Με κυρίαρχο αίτημα την απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου νόμου κινητοποιούνται αύριο οι επαγγελματοβιοτέχνες και ελευθεροεπαγγελματίες των Τρικάλων με παράσταση διαμαρτυρίας που θα διοργανώσουν στις 10 το πρωί στον εξωτερικό χώρο των γραφείων του ΟΑΕΕ.
Στην κινητοποίηση που οργανώνει η τοπική γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ θα συμμετέχει και ο Σύλλογος ΕΒΕ Φαρκαδόνας.
Ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου κ. Ξάνθος Νάτσινας προσκαλεί τους συναδέλφους του να συμμετέχουν ενεργά στην αυριανή κινητοποίηση ενώ ταυτόχρονα προσκαλεί τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση προκειμένου να αντιδράσουν δυναμικά, όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το νόμο καρμανιόλα για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τη δουλειά και τη ζωή όλων.
«Το τελευταίο διάστημα οι δυνάμεις του αντιμονοπωλιακού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων βρεθήκαμε, μαζί με όλο το λαϊκό κίνημα, σε αγωνιστικό αναβρασμό. Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου.
Αιχμή της πάλης είναι το βασικό αίτημα για απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου νόμου. Με την μεγάλη συμμέτοχη στην απεργία της 4 Φλεβάρη και τα μεγάλα συλλαλητήρια με τους αγρότες στις 12 και 13 Φλεβάρη στην Αθήνα, αναδείχθηκε η τεράστια δύναμη της συμμαχίας μας με την εργατική τάξη και τη μικρομεσαία αγροτιά, δόθηκε ισχυρό μήνυμα αντίστασης.», σημειώνει μέσω δηλώσεών του ο πρόεδρος των ΕΒΕ Φαρκαδόνας κ. Ξάνθος Νάτσινας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ του διεκδικητικού πλαισίου της ΠΑΣΕΒΕ που στηρίζεται και από την διοίκηση των ΕΒΕ Φαρκαδόνας συμπεριλαμβάνονται:
• Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.
• Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
• Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Γενναία κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών των ταμείων.
• Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
• Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
• Κατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
• 20.000 ευρώ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.