Στην έξοδο του Μεσολλογίου θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο οι “Θεριστάδες”

Μια ξεχωριστή εμπειρία θα ζήσουν μέλη των «Θεριστάδων». Θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Εξόδου του Μεσολογγίου που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο

Μια ξεχωριστή εμπειρία αναμένεται να ζήσουν το διήμερο της 8ης και 9ης Απριλίου μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου Τρικάλων και Παράρτημα Φανερωμένης «Οι Θεριστάδες» που θα συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις της Εξόδου του Μεσολογγίου.
Τα μέλη της αντιπροσωπείας του τοπικού Συλλόγου προετοιμάστηκαν κατάλληλα, επιλέγοντας στολές και οπλισμό που αποτελούν κειμήλια και έμειναν παρακαταθήκη από γενιά σε γενιά και κοσμούν την συλλογή του πολιτιστικού φορέα.
Τα μέλη της αποστολής αναχωρούν αύριο για την πόλη του Μεσολογγίου για να συμμετάσχουν με τη σειρά μαζί με άλλους συλλόγους, αποτιώντας φόρο τιμής
στους πεσόντες. Το Σάββατο με το πέρας της λιτανείας που καταλήγει στον κήπο των ηρώων θα γίνει αναπαράσταση ανατίναξης της πυριτιδαποθήκης από το Χρήστο Καψάλη, ενώ μετά τη Δοξολογία και την παρέλαση ενώπιων του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και Πρεσβειών διαφόρων κρατών θα γίνει κατάθεση στεφάνων στον κήπο των ηρώων.
Στη σημαντικότητα και στην τιμή που αποτελεί για το Σύλλογο η συμμετοχή στις εν λόγω εκδηλώσεις στάθηκε ο κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ, πρόεδρος των «Θεριστάδων».
«Στις μάχες του Μεσολογγίου έπεσαν και οι τοπικοί μας πατριώτες Γρηγόρης Λιακατάς και Νικολός Στορνάρης, γι’ αυτό σαν Τρικαλινοί έχουμε ένα λόγο παραπάνω να αποδώσουμε φόρο τιμής με μια δυναμική συμμετοχή και ευπρεπή παρουσία», δήλωσε ο κ. Παπαμιχαήλ.
Καταλήγοντας να υπογραμμιστεί ότι ο Σύλλογος λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.