Στην μάχη των πανελλαδικών 101 Φαρκαδόνιοι και Οιχαλείς υποψήφιοι

Από τα Γενικά Λύκεια της περιοχής μας φέτος το καλοκαίρι θα διαγωνιστούν 67 υποψήφιοι ενώ από το Επαγγελματικό Λύκειο 24 συνολικά υποψήφιοι

Με την επιστροφή των μαθητών από τις διακοπές του Πάσχα στα σχολεία ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα προς τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Μαθητές και απόφοιτοι γενικών και επαγγελματικών λυκείων συνεχίζουν την προετοιμασία με εντατική μελέτη της ύλης, στην οποία θα διαγωνιστούν, μιας και απέχουν ελάχιστα, σχεδόν ενάμισι μήνα πριν την έναρξη διεξαγωγής του φετινού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε αποκλειστικά το «KriniLive» από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Τρικάλων, στα σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας έχουν υποβάλλει αιτήσεις 101 απόφοιτοι και τελειόφοιτοι γενικών και επαγγελματικών λυκείων.

Οι 67 προέρχονται από τα γενικά λύκεια της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας. Από αυτούς οι 49 είναι τελειόφοιτοι ενώ οι 18 απόφοιτοι που θα δοκιμάσουν την τύχη του εκ νέου διεκδικώντας μια θέση σε κάποια από τις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Απο το επαγγελματικό λύκειο της Φαρκαδόνας θα διαγωνιστούν 24 υποψήφιοι. Από αυτούς οι 21 είναι τελειόφοιτοι και οι 3 απόφοιτοι.

Την αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων ανοίγουν και φέτος οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, την Πέμπτη 7 Ιουνίου, με το μάθημα της έκθεσης (Νέα Ελληνική Γλώσσα) και τα Νέα Ελληνικά και ακολουθούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων την Παρασκευή 8 Ιουνίου, επίσης με το μάθημα της έκθεσης (Νέας Ελληνικής Γλώσσας).

Στο νομό Τρικάλων αναμένεται να λειτουργήσουν 13 εξεταστικά κέντρα από τα οποία 2 θα συσταθούν σ την Φαρκαδόνα και στην Οιχαλία.

Οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας θα εξεταστούν στα Τρίκαλα στο 1ο και στο 2ο ΕΠΑ.Λ. αντίστοιχα.