Στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας βρίσκεται ο ΕΛΓΑ

Εκτιμητές περιοδεύουν σε δημοτικά διαμερίσματα της Φαρκαδόνας εκτιμώντας ζημιές που προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή από τις τελευταίες πλημμύρες

Οι πλημμύρες του Πηνειού ποταμού στα τέλη του περασμένου χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στη φυτική παραγωγή στην περιοχή της Φαρκαδόνας και ευρύτερα του νομού.

Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων με σιτηρά βυθίστηκαν στις λάσπες και στα νερά του Πηνειού ποταμού με συνέπεια να προκληθούν τεράστιες ζημιές, σε πολλές των περιπτώσεων ολοκληρωτικές για τις καλλιέργειες. Πολλά ήταν τα προβλήματα που προέκυψαν από τους μεγάλους όγκους βρόχινων νερών που έπληξαν τις καλλιέργειες των σιτηρών σε όλο το φάσμα του Δήμου Φαρκαδόνας αλλά και ευρύτερα.

Άμεσα από το Δήμο και τους ανταποκριτές αναγγέλθηκαν οι ζημιές στον ΕΛΓΑ προκειμένου να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις.

Ήδη σήμερα, σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ Θεσσαλίας ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις από υπαλλήλους της Υπηρεσίας. Εκτιμητές του ΕΛΓΑ ήδη ξεκίνησαν τις αυτοψίες στα χωριά της Φαρκαδόνας, του Κεραμιδίου, της Νομής. Όπως εξηγούν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ οι εκτιμήσεις στα εν λόγο χωριά βρίσκονται στο μέσο και σύντομα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί για να επεκταθούν στο σύνολο των καλλιεργειών άλλων διαμερισμάτων όπου προκλήθηκαν ζημιές. Ανάλογες επισκέψεις βρίσκονται σε εξέλιξη και στην περιοχή των Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων.

Όπως υποστηρίζουν πάντως αγρότες της περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας σε πολλές των περιπτώσεων και σε χωράφια που γειτνιάζουν με τον Πηνειό ποταμό οι ζημιές στα σιτηρά είναι ολοκληρωτικές προκαλώντας απόγνωση στους ίδιους μιας και δαπάνησαν αρκετά χρήματα προκειμένου να καλλιεργήσουν.