Στην τελική ευθεία για τις εκλογές του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς

Εννιά εκλογικά κέντρα, δυο εξ αυτών στο Δήμο Φαρκαδόνας θα συσταθούν για την ανάδειξη του προέδρου της Κεντροαριστεράς

Σημαντική και ταυτοχρόνως ιστορική χαρακτήρισε την απόφαση της δημιουργίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς η υπεύθυνη των εκλογικών διαδικασιών για το νομό Τρικάλων κ. Λώρεν Κασσοπούλου.

Χθες το μεσημέρι η ίδια, πλαισιωμένη από τους εκπροσώπους των υποψηφίων που απαρτίζουν την Νομαρχιακή Ομάδα Εμπιστοσύνης (ΝΟΕ Τρικάλων), κ.κ. Γιώργος Ηλιάδης (για τη Φώφη Γεννηματά), Παναγιώτη Πιλάτο, (για το Σταύρο Θεοδωράκη), Μάριο Μαρολαχάκη, (για τον Γιώργο Καμίνη), Γιάννη Τριγώνη, (για τον Νίκο Ανδρουλάκη), Βύρων Κατσίβελο, (για τον Γιάννη Μανιάτη), Αχιλλέα Οικονόμου (για τον Γιάννη Ραγκούση), παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, απευθύνοντας κάλεσμα στους Τρικαλινούς να συμμετέχουν στη γιορτή, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, της Δημοκρατίας εκλέγοντας το νέο πρόεδρο, που θα οδηγήσει μετέπειτα το νέο φορέα στο ιδρυτικό συνέδριο.

«Η δημιουργία του νέου φορέα αφορά όλους τους πολίτες που απορρίπτουν τον δεξιό συντηρητισμό και τον αριστερό λαϊκισμό. Αφορά αυτούς που δεν ταιριάζει η ηττοπάθεια και ο εφησυχασμός. Αφορά αυτούς που θέλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι προοδευτικοί πολίτες αυτής της χώρας μπορούν να γίνουν και πάλι πρωταγωνιστές για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων γιατί στόχος του εγχειρήματος είναι η Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας. Γι΄ αυτό στις 12 Νοέμβρη παρά την απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα, παρά τα προβλήματα επιβίωσης που ταλαιπωρούν τους περισσότερους ανθρώπους στην σημερινή εποχή, οι προοδευτικοί πολίτες και των Τρικάλων θα δώσουν δυναμικό παρόν.», σημείωσε η κα Κασσοπούλου.

Η υπεύθυνη των εκλογικών διαδικασιών αλλά και ο καθένας ξεχωριστά οι εκπρόσωποι των υποψηφίων κάλεσαν τους Τρικαλινούς πέραν της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, να συμβάλουν εθελοντικά, στηρίζοντας την προσπάθεια και διευκολύνοντας όλους εκείνους που θα προσέλθουν στις κάλπες.

Οι εκλογές όπως είναι γνωστό θα διεξαχθούν στις 12 Νοέμβρη και αν απαιτηθεί β΄ γύρος στις 19 Νοέμβρη θα διενεργηθεί η επαναληπτική εκλογή μεταξύ των δυο πρώτων.

Στον νομό μας οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν για να ψηφίσουν σ’ ένα από τα 9 εκλογικά κέντρα που επιθυμούν με την αστυνομική τους ταυτότητα:

Στα Τρίκαλα στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Τρικκαίων, στο Βαλτινό στο πρώην Δημαρχείο Καλλιδένδρου, στην Φήκη στο πρώην Δημαρχείο Πιαλείων, στο Ρίζωμα στο πρώην Δημαρχείο Παραληθαίων, στην Καλαμπάκα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας, στην Μύκανη στην αίθουσα εκδηλώσεων Παπανικολάου, στην Πύλη στο Δημαρχείο Πύλης, στους Ταξιάρχες στην ταβέρνα Βανιώτη, στην Φαρκαδόνα – Οιχαλία στο Πρατήριο Τζιμούλη.

Τις προηγούμενες ημέρες ορίστηκαν οι υπεύθυνοι εκλογικών κέντρων. Σύντομα θα οριστούν οι εφορευτικές επιτροπές και οι χειριστές των τάμπλετ για την on line διασύνδεση όλων των τμημάτων και την εγγραφή των ψηφοφόρων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως εθελοντές μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο site dpekloges.gr στους εθελοντές και να δηλώσουν σε ποιον τομέα επιθυμούν να προσφέρουν. Επίσης η τοπική επιτροπή καλεί τους δικηγόρους να δηλώσουν εθελοντές ώστε να οριστούν πρόεδροι των εφορευτικών επιτροπών για πιο έγκυρη και αποτελεσματική διαδικασία.