Στην Βουλή το θέμα που ανέδειξε μέσω ρεπορτάζ το «KriniLive»

Οι Βουλευτές Λάρισας και Μαγνησίας του ΚΚΕ κ.κ. Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ποια μέτρα θα λάβει για τις ζημιές που προκάλεσαν τα αγριογούρουνα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις

Το θέμα των καταστροφών που προκαλούν οι αγριόχοιροι σε καλλιεργούμενες εκτάσεις του δήμου Φαρκαδόνας και του νομού Τρικάλων, που ανέδειξε πρόσφατα μέσω αποκλειστικού ρεπορτάζ το «KriniLive», έρχεται στη Βουλή με ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ στέκονται στις μεγάλες ζημιές και καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες που δημιουργούν κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα αγριογούρουνα στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, όπου οι καλλιέργειες βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης ή και συγκομιδής.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση οι ζημιές αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στο ήδη κουτσουρεμένο από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και τους φέρνουν σε απόγνωση. Από τη μια οι ζημιές πλήττουν το εισόδημά τους με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν υποχρεώσεις που «τρέχουν», από την άλλη αντιμετωπίζουν τον αναχρονιστικό και φοροεισπρακτικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να αποζημιώνονται για τη ζημιά που έχουν υποστεί.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Λάρισας και Μαγνησίας κ.κ. Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου ερωτούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να καλύπτει όλες και δίκαια από φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100% ζημιές και καταστροφές, να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.

Παράλληλα ζητούν να ληφθούν μέτρα κάλυψης των απωλειών του εισοδήματός των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές στην παραγωγή τους.

1 σχόλιο