Στις 11 Μαΐου μαθητές του Ζάρκου θα αναδείξουν το θεατρικό τους ταλέντο

Στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας τέθηκε η έγκριση της δαπάνης για την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης «Το Αγόρι με την Βαλίτσα» σε μετάφραση -διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου

Το παιδικό τους ταλέντο αναμένεται να αναδείξουν το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου οι μαθητές, μέλη της θεατρικής ομάδας του δημοτικού σχολείου Ζάρκου. Τα παιδιά με τη υποστήριξη των δασκάλων τους αναμένεται να παρουσιάσουν στις 11 Μαΐου στον αύλειο χώρο του σχολείο του το παιδικό θεατρικό «Το Αγόρι με την Βαλίτσα» σε μετάφραση -διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου.
Με αφορμή την πραγματοποίηση της παράστασης η διεύθυνση του σχολείου επισκέφτηκε το προηγούμενο διάστημα το Δήμο Φαρκαδόνας, καταθέτοντας αίτημα για οικονομική συνδρομή.
Το αίτημα τέθηκε επί τάπητος στην πρόσφατη συνεδρίαση του σχολείου και σχετιζόταν με την έγκριση της δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα του δημοτικού σχολείου Ζάρκου.
Το σύνολο των δημοτικών συμβούλων υπήρξε θετικό ως προς τη πίστωση της δαπάνης. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε με τις εν λόγω δράσεις προάγεται ο πολιτισμός, οι Τέχνες, ενώ αναδεικνύεται και το παιδικό ταλέντο.
Ωστόσο και από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Ανδρέας Παπαγεωργίου, ζήτησε να ενημερωθεί για το αν είναι ενήμερη για το εν λόγω θέμα της διάθεσης πίστωσης η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα.
Επεσήμανε πως αν υπάρχει εγκριτική της Διεύθυνσης, τότε θα ψηφίσει το θέμα, φέρνοντας ως παράδειγμα τα θέματα υπήρξαν τον περασμένο Δεκέμβριο με τη διάθεση δώρων στους μαθητές εν ώρα μαθημάτων με αφορμή την γιορτή της Πρωτοχρονιάς.
Όπως επισημάνθηκε στον κ. Παπαγεωργίου η εκδήλωση δεν διοργανώνεται από το Δήμο αλλά από το δημοτικό σχολείο Ζάρκου, το οποίο πριν προχωρήσει στην κατάθεση του αιτήματος, φυσικά και θα ζήτησε και θα έλαβε την άδεια.
φωτο αρχείου