Στις 14 Ιανουαρίου συσκέπτονται οι αγρότες της Φαρκαδόνας για το συντονισμό των κινητοποιήσεων

«Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Με το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλουμε δεν ζητάμε πολλά, αλλά τα αναγκαία για να μπορέσουμε να ασχολούμαστε με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, να ζουν οι οικογένειές μας υποφερτά.».

Αυτά μεταξύ των άλλων τονίστηκαν στην προχθεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» στο πλαίσιο της ανάληψης πρωτοβουλιών πριν το στήσιμο των αγροτικών μπλόκων της 23ης Ιανουαρίου.

Στη σύσκεψη τέθηκαν οργανωτικά ζητήματα για το πώς θα κινηθούν στο εξής μέχρι και την κάθοδο των τρακτέρ στα μπλόκα ενώ κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη των ενημερωτικών συσκέψεων συγκεντρώσεων στα χωριά.

Ειδικότερα σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ενημερωτικές συσκέψεις στα χωριά ξεκινούν την Κυριακή 8 Ιανουαρίου και θα συνεχιστούν μέχρι και τις 20 του ίδιου μήνα. Στόχος της τοπικής Ομοσπονδίας να ενημερωθούν όλοι οι αγρότες προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη και όσο το δυνατό ισχυρότερη συμμετοχή από τα Τρίκαλα.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν περιοδείες – ενημερώσεις – συσκέψεις σε χωριά και περιοχές του νόμου:

  • Στην Ζηλευτή την Κυριακή 8 Γενάρη και ώρα 12 το μεσημέρι, όπου θα λάβουν μέρος αγρότες των πρώην Δήμων Παραληθαίων και Παληοκάστρου.
  • Στο Κεφαλόβρυσο την Πέμπτη 12 Γενάρη στις 7 το απόγευμα, όπου θα λάβουν μέρος της περιοχής
  • Στην Φαρκαδόνα το Σάββατο 14 Γενάρη, όπου λάβουν μέρος αγρότες της περιοχής.
  • Στο Μεγαλοχώρι , την Τρίτη 17 Γενάρη, όπου θα λάβουν μέρος αγρότες των πρώην Δήμων Εστιαιώτιδος, Μεγάλων Καλυβίων , Πελλιναίων.
  • Στην Πηγή την Παρασκευή 20 Γενάρη, όπου θα λάβουν μέρος αγρότες από τους πρώην Δήμους Γόμφων, Πιαλείων, Πύλης, Καλλιδένδρου, Κόζιακα.

«Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την εμπειρία, και μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις κυβερνητικές τρικλοποδιές. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ψέμα και την ίδια ώρα καλεί σε “διάλογο”, όχι για το τι θα κερδίσουμε, αλλά για το πόσα ακόμα θα χάσουμε. Λέει ψέματα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει τα περσινά αιτήματά μας.», σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΑΣΤ κ. Αποστόλης Θωμόπουλος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα που θα παραταχτούν τα τρακτέρ στις 23 Ιανουαρίου από τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία με