Στις 23 Ιανουαρίου θα στηθούν τα πρώτα αγροτικά μπλόκα

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες και τους Αγροτικούς Συλλόγους των Τρικάλων και ευρύτερα της χώρας να μπουν αποφασιστικά στη μάχη και στον αγώνα της επιβίωσης απηύθυνε στην χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε στη Νίκαια της Λάρισας η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε εκτενώς η τρέχουσα κατάσταση, αναλύθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο και κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή στις πολύμορφες πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και κατά την πορεία των γιορτών έως και τις 23 Ιανουαρίου που θα στηθούν πανελλαδικά και πανθεσσαλικά τα αγροτικά μπλόκα.

Τα μπλόκα αναμένεται να στηθούν σε κεντρικά και επιλεγμένα σημεία όλης της χώρας, προκειμένου να εκφραστεί με το συγκεκριμένο τρόπο η αντίδραση των αγροτών στα μέτρα που εξαθλιώνουν τους αγρότες και τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Στην παρούσα φάση και σε θεσσαλικό επίπεδο δεν έχει αποφασιστεί που θα στηθούν τα μπλόκα, το πιθανότερο ωστόσο σενάριο είναι να δούμε για μια ακόμη χρονιά τα τρακτέρ να παρατάσσονται, όπως και πέρυσι στον κόμβο της Νίκαιας, όπου θα συγκεντρωθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Τρίκαλα κι όλη τη Θεσσαλία.

Από αύριο κιόλας οι αγρότες τοπικά και Θεσσαλικά ρίχνονται στην μάχη της ενημέρωσης των συναδέλφων τους. Γι’ αυτό το σκοπό θα οργανώνουν σε καθημερινή βάση περιοδείες στα χωριά και στις πόλεις για τη συζήτηση των προβλημάτων και το κάλεσμα προς όλες τις επαγγελματικές τάξεις για συμπαράταξη στο δίκαιο αγώνα, το δικό τους και των υπολοίπων εργαζομένων.