Στις 9 το βράδυ της Πέμπτης ανάβουν τα φώτα για να φωτίσουν τη θεατρική σκηνή στο Ζάρκο

Η θεατρική ομάδα «ΟΝΑΡ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου θα παρουσιάσει τη θεατρική διασκευή «Μαμά μη Ξαναπεθάνεις Παρασκευή»

Επί σκηνής από νωρίς το πρωί βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου «Ο Φαϋττός» για τη μεγάλη βραδιά της πρεμιέρας τους.

Της παρουσίασης της θεατρικής παράστασης «Μαμά μη Ξανά πεθάνεις Παρασκευή» που διασκεύασε η υπεύθυνη της ομάδας της ομάδας «ΟΝΑΡ» κα Χαρά Γκιμίση.

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας τις τελευταίες ημέρες εργάζονται σκληρά προκειμένου να είναι έτοιμα το βράδυ της Πέμπτης να παρουσιάσουν την κωμική παράσταση. Από νωρίς το πρωί μ’ ένα σύντομο διάλειμμα το μεσημέρι, η εφηβική, ερασιτεχνική ομάδα εργάζεται σκληρά για να αποστηθίσει τα λόγια του έργου, προσφέροντας μεθαύριο ένα εξαίσιο αποτέλεσμα, γεμάτο γέλιο και ψυχαγωγία.

Στις 9 το βράδυ της Πέμπτης οι προβολείς θα ανάψουν στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Ζάρκου για να φωτίσουν τη σκηνή. Δέκα γυναίκες πρωταγωνιστούν στο σανίδι. Δέκα έφηβες και νέες που διακρίνονται για το ταλέντο τους, για την αγάπη στην Τέχνη. Δέκα νεαρές με όραμα, ταλέντο και ελπίδα. Όλες τους επί σκηνής επισκέπτονται η κατοικούν τους Γαργαλιανους (ένα μικρό χωριό κάπου κοντά στην Τρίπολη). Όλοι τους συμμετέχουν σε μια κηδεία η οποία γίνεται σ’ αυτό το «περίεργο» σπίτι με τους ιδιαίτερους ανθρώπους και τα καλά κρυμμένα μυστικά. Η «μαμά» σημαντικό πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς. Η οικονόμος χρόνια να φροντίζει το σπίτι και τώρα όλα τα «της κηδείας». Οι κόρες άκρως αντίθετοι χαρακτήρες μεταξύ τους έρχονται να τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία, η καθεμία με το δικό της τρόπο…. Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Δέσποινα Δόλγυρα, Νικολέτα Ζώτου, Έφη Ρόσσιου, Αλεξάνδρα Νάνη, Μαρία Νικατσιού, Λυδία Μπέη, Ελένη Τέλιου, Φιλιώ Κύρκου, Βούλα Εμπρεζιόγλου, Γιώργος Δήμας.Η παράσταση έχει προγραμματιστεί για 4 Αυγούστου, όταν όλα θα είναι έτοιμα και οι πόρτες του προαύλιο χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ζαρκου θ’ ανοίξουν για να υποδεχτούν τον κόσμο που θέλει να τιμήσει και να απολαύσει για ακόμη χρονιά αυτά τα παιδιά.