Στο έλεος του χιονιά ο δήμος Φαρκαδόνας με το χιόνι στα χωριά να αγγίζει τους 40-50 πόντους

Στο έλεος του χιονιά βρίσκεται η Φαρκαδόνα και ολόκληρος ο νομός Τρικάλων. Από τις 04:30 το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε ισχυρή χιονόπτωση σ’ όλο το φάσμα του Δήμου, η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Στις 11 το πρωί το ύψος του χιονιού στο Διάσελλο, το ορεινότερο σημείο του Δήμου άγγιζε τους 60 πόντους, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο Όρος Ορφανός και στην οδό που οδηγεί στην Ιερά Μονή του Γενέθλιου της Θεοτόκου. Στα δύο σημεία παρατηρείται ο μεγαλύτερος όγκος του χιονιού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου η κατάσταση είναι καλύτερη. Το ύψος του χιονιού σε Κρήνη, Γριζάνο, Οιχαλία, Αχλαδοχώρι, Παναγίτσα αγγίζει σε σημεία έως και τους 50 πόντους περίπου, στο Ζάρκο και στην Πηνειάδα τους 40 πόντους ενώ τους 45 και πλέον πόντους αγγίζει το χιόνι στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων. Αν όντως επιβεβαιωθούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις με συνέχεια των έντονων χιονοπτώσεων μέχρι αργά το απόγευμα η κατάσταση θα είναι αρκετά δυσκολότερη με το ύψος τους χιονιού να εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τους 70 πόντους.

Μέχρι στιγμής το εκχιονιστικό έργο είναι αρκετά δύσκολο. Αν και ο Δήμος προσπαθεί να κρατήσει το κεντρικό, εσωτερικό δίκτυο ανοιχτό δυστυχώς αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Φτάνει να υπογραμμιστεί εδώ ότι σε κάποια χωριά στα οποία βγήκαν εκχιονιστικά μηχανήματα, παρατηρείται το φαινόμενο να καθαρίζονται οι δρόμοι και στη συνέχεια μετά από λίγη ώρα να γεμίζουν εκ νέου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης, βρίσκεται σε διαρκεί επικοινωνία με τους προέδρους των χωριών, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τους αντιδημάρχους και τους υπαλλήλους του Δήμου, συντονίζοντας το έργο και τις προσπάθειες για αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στους δρόμους που οδηγούν στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας προκειμένου να διευκολύνονται στις μετακινήσεις τα ασθενοφόρα αλλά και οι ασθενείς.

Με την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων και τον καθαρισμό των δρόμων ο Δήμος πρόκειται να προχωρήσει στην ρίψη αλατιού προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα δημιουργίας πάγου καθώς τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης και την Πέμπτη προβλέπονται θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους -18 Βαθμούς.

2 Σχόλια

  1. Aisxos, Dropi, Na PARETITHI o MERIBAKIS, einai ANIKANOS… olokliro xorio me miso metro xioni, den perase tpt apo to proi na to katharisi…

    • φιλιππου θανασησ
      13/01/2017 at 08:46

      μπραβο για το πολυ καλο σαιτ που εχετε φτιαξει,