Στο επίκεντρο της συζήτησης η Ιστορία των 18 διαμερισμάτων του δήμου Φαρκαδόνας το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου

Άγνωστες πτυχές της τοπικής Ιστορίας και συγκεκριμένα των χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας αναμένεται να φωτίσει το 1ο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού, το οποίο διοργανώνουν η ηλεκτρονική εφημερίδα «Κρήνη Live» και το ιστορικό περιοδικό «Θεσσαλικό Ημερολόγιο», υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού «Πέλιννα» του Δήμου Φαρκαδόνας.

Οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν  στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2015 στη Φαρκαδόνα, στο αμφιθέατρο του Λυκείου.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 27 επιστήμονες και ιστορικοί με  ισάριθμες ανακοινώσεις, σχετικές με την αρχαιολογία, ιστορία, λαογραφία, φιλολογία, γλωσσολογία και την αρχιτεκτονική της περιοχής μας.

Με τις ανακοινώσεις αυτές αναδεικνύονται πολλές πτυχές της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, οι οποίες είναι σχεδόν άγνωστες στους πολλούς.

Η ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας είναι ένας από τους βασικότερους στόχους των διοργανωτών του Συνεδρίου.   Οι διοργανωτές ευελπιστούν πως το Συνέδριο θα εξελιχτεί, τα επόμενα χρόνια, σε θεσμό, ώστε να παρουσιαστούν όλο και περισσότερα ιστορικά στοιχεία για να δοθεί η ευκαιρία στους δημότες μας να γνωρίσουν την ιστορία του χωριού τους και όλης της περιοχής μας.

Ήδη πάρα πολλοί δημότες εξέφρασαν την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου. .