Στο περίμενε και οι Φαρκαδόνιοι για το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ»

Την ώρα που τα σενάρια δίνουν και παίρνουν γύρω από την εφαρμογή του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» οι οικονομικές εκκρεμότητες της πρώτης πράξης παραμένουν και προκαλούν σκεπτικισμό, τόσο για τη συνέχεια, όσο και τις προεγκρίσεις.

Το πρώτο πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε πολλούς δημότες της Φαρκαδόνας με την ανακαίνιση των οικιών και τις επεμβάσεις που βοηθούν στην ενέργεια και το περιβάλλον. Κάποιοι τα προηγούμενα έτη πρόλαβαν και υλοποίησαν αυτές τις παρεμβάσεις στις οικίες τους, ωστόσο πολλοί περιμένουν μιας και έλαβαν τις προεγκρίσεις αλλά δυστυχώς το πρόγραμμα έχει παγώσει.

Προβληματισμός επικρατεί και σε κάποιους επαγγελματίες, οι οποίοι περιμένουν επί σειρά μηνών να τακτοποιηθούν οικονομικά από το πρόγραμμα χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα συμβεί αυτό.

Τα σενάρια που επικρατούν σήμερα μιλούν για άμεση έναρξη του δεύτερου προγράμματος.

Το πότε θα ξεκινήσει κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια. Μένουν μονάχα στα λόγια του υπουργού περιβάλλοντος, ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μαγνησία δήλωσε άμεση έναρξη. Το ενδιαφέρον ωστόσο στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας είναι έντονο, καθώς δεκάδες πολίτες περιμένουν να επωφεληθούν του προγράμματος.