Στο πλευρό των μαθητών του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. ο Χ. Μιχαλάκης

Με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας ζητά να λυθεί το πρόβλημα που προκύπτει με την αλλαγή του ωρολογίου προγράμματος λειτουργία ς του σχολείου

Τα παράπονα και οι ενστάσεις που διατύπωσαν και διατυπώνουν οι μαθητές του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Τρικάλων σχετικά με τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα λειτουργίας του σχολείου δεν άφησαν αδιάφορο τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

Μετά την πληροφόρηση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης από τους μαθητές και τις κινήσεις και επαφές που ανέπτυξαν από την προηγούμενη εβδομάδα έως και την παρούσα φάση, ο κ. Μιχαλάκης, κοινοποίησε στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων  επιστολή, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα λειτουργίας του ωραρίου του 1ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Τρικάλων.

Όπως είναι γνωστό το νέο ωράριο προβλέπει τη λήξη των μαθημάτων για τους μαθητές τριετούς φοίτησης στις 22:30 ή στις 23:00 και για τους τετραετούς φοίτησης στις 21:50 ή 22:20 καθώς η έναρξη των μαθημάτων μεταφέρεται στις 18:00 ή στις 18:30 αντίστοιχα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.

Όπως εξηγεί ο κ. Μιχαλάκης στην επιστολή του, η εν λόγω αλλαγή ανατρέπει τον προγραμματισμό πολλών μαθητών καθώς, όντας ενήλικες επαγγελματίες και οικογενειάρχες, αδυνατούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, που για πολλούς στέκονται εμπόδιο ακόμη και στην εργασία τους. Από την άλλη, το νέο ωράριο απαγορεύει τους από απόσταση μαθητές να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο σχολείο καθώς τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς στον νομό Τρικάλων σταματούν στις 21:15.

Σημειωτέον ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Τρικάλων συνεδρίασε μετά την υποβολή αιτήματος-διαμαρτυρίας του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου και αποφάσισε να αιτηθεί την έγκριση κατ’ εξαίρεση ωραρίου λειτουργίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Ως εκ τούτου προτάθηκε ως ενδεδειγμένο  το ωράριο 16:50-21:10 για τους μαθητές τριετούς φοίτησης και 16:50-20:30 για τους τετραετούς.

Με τη σύμφωνη γνώμη της αρχής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Μαθητικού Συμβουλίου του σχολείου, πρέπει να εφαρμοστεί κατά παρέκκλιση διαφορετικό ωράριο λειτουργίας για τον νομό Τρικάλων καθώς αυτό επιβάλλεται από τις συγκοινωνιακές συνθήκες της περιοχής μας, όπως αυτό αναφερόταν και σε παλαιότερη εγκύκλιο του Υπουργείου( Γ2/3611/31-08-1987).

Επειδή κρίνεται ως τεράστιας σημασίας η συνέχιση της φοίτησης των μαθητών μας στο 1ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Τρικάλων, ο κ. Μιχαλάκης ζητά την παρέμβασή του υπουργού, ώστε να διευκολυνθούν στην αξιοθαύμαστη προσπάθειά τους, καθώς ανταποκρίνονται σε καθημερινά εξοντωτικά ωράρια και πολλές υποχρεώσεις στοχεύοντας στην  εξέλιξή τους.