Στους δρόμους της Κρήνης περιφέρθηκε η Θαυματουργός εικόνα των Αγίων Αναργύρων

Τιμήθηκε η μνήμη των ιατρών Αγίων Κοσμά και Δαμιανού στο φερώνυμο εξωκλήσι της Κρήνης

Στους δρόμους του χωριού της Κρήνης περιφέρθηκε η Αγία και Θαυματουργός Εικόνα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού που φιλοξενείται στο φερώνυμο εξωκλήσι στο χώρο του κοιμητηρίου του οικισμού.

Μια εικόνα που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τους κατοίκους και δη με όλους εκείνους που αντιμετώπιζαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα  υγείας ή ψυχορραγούσαν. Τα θαύματα που έρχονται να διηγηθούν κάτοικοι του χωριού είναι πολλά, τόσο για αρρώστους, όσο και για ανθρώπους που βρισκόταν στο στάδιο της παράδοσης της ψυχής τους στο Κύριο. Σύμφωνα με τις προφορικές μαρτυρίες η Εικόνα μεταφερόταν σε πολλές περιπτώσεις στα σπίτια αρρώστων που αργότερα έβρισκαν ίαση. Πολλές όμως υπήρξαν και οι περιπτώσεις που η Αγία Εικόνα των Αγίων Αναργύρων μεταφερόταν σε σπίτια ανθρώπων που ψυχοραγούσαν και χάριν της ελεύσεως της Εικόνα παρέδιναν αμέσως το πνεύμα τους, παύοντας να βασανίζονται.

Σε αυτή την εικόνα το απόγευμα της Τετάρτης κάτοικοι του χωριού έσπευσαν να γονατίσουν, ζητώντας από τους ιατρούς Αγίους, υγεία και πνευματική στήριξη. Την Τετάρτη λοιπόν το απόγευμα κάτοικοι της Κρήνης συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις που τελέστηκαν στο εξωκλήσι. Εκεί τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και συνεχίστηκε με την περιφορά της Εικόνας σε δρόμους του χωριού. Η εικόνα μεταφέρθηκε στο Ναό των Αγίων Θεοδώρων, όπου ακολούθησε Δέηση.

Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο Σύλλογος προσέφερε στους συμμετέχοντες την παραδοσιακή φιλοξενία.
1 σχόλιο