Σχεδιασμός των υποχρεώσεων για την ΚΟΙ.Δ.Ε.ΦΑ.

Αποφάσισε την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού καθώς επίσης κι ενός ιατρικού μηχανήματος για την μέτρηση  Σακχάρου, Χοληστερίνης και Τριγλυκεριδίων

Ο σχεδιασμός των υποχρεώσεων για το επόμενο τρίμηνο απασχόλησε την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Φαρκαδόνας.

Ο πρόεδρος της ΚΟΙ.Δ.Ε.ΦΑ. κ. Κώστας Κοσμάς και τα μέλη της διοίκησης ήρθαν να συζητήσουν τις υποχρεώσεις, με σημαντικότερη εκείνη της λήψης απόφασης για την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου καθώς επίσης και για την προμήθεια ενός ειδικού ιατρικού μηχανήματος για τις μετρήσεις του Σακχάρου, της Χοληστερίνης και  Τριγλυκεριδίων.

Οι δύο προμήθειες έγιναν αποδεκτές ομόφωνα μιας και θα συμβάλλουν περεταίρω στο πρόγραμμα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Κώστας Κοσμάς με την παραλαβή του ιατρικού μηχανήματος, σε πρώτη φάση θα εξυπηρετούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Σε δεύτερη φάση, ενδεχομένως και μέσα στο φθινόπωρο, να υπάρξει η ανάπτυξη άλλων δράσεων, που θα αναπτύσσουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος σε συνεργασία με τις τρεις νοσηλεύτριες, πρόεδρους των χωριών της Φαρκαδόνας κα Αθανασία Χαλβαντζά, Οιχαλίας κα Φωτεινή Γκαγκαμάνου και Νομής κα Εύη Καϊνανά.

Στόχος αυτής της προσπάθειας, αν όντως τελεσφορήσει, θα είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης, καθώς και η παροχή κάθε βοήθειας σε όλους εκείνους που αδυνατούν να κάνουν μια πρώτη εξέταση, πριν απευθυνθούν στα ειδικά μικροβιολογικά εργαστήρια.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν προς έγκριση οικονομικά στοιχεία και συγκεκριμένα οικονομικές καταστάσεις του 2016 της ΚΟΙ.Δ.Ε.ΦΑ., οι οποίες την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να συζητηθούν και να λάβουν την απαιτούμενη έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας.