Συμπαράσταση των ΕΒΕ Φαρκαδόνας στα προβλήματα επαγγελματοβιοτεχνών και αγροτών

Σε δυο σοβαρά θέματα που απασχολούν συναδέλφους του και αγροτικό κόσμο παίρνει θέση ο πρόεδρος των ΕΒΕ Φαρκαδόνας κ. Ξάνθος Νάτσινας

Τη συμπαράστασή της Ένωσης ΕΒΕ Φαρκαδόνας σε δυο κατηγορίες επαγγελματιών, συγκεκριμένα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων καθώς επίσης και των αγροτών του Κεραμιδίου εκφράζει ο πρόεδρος κ. Ξάνθος Νάτσινας.

Ο κ. Νάτσινας στέκεται στην εγκατάσταση μηχανημάτων POS  από τις τοπικές επιχειρήσεις και στα προβλήματα που συναντούν οι έμποροι, καθώς επίσης και στο πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα με τις ελλείψεις νερού στο Κεραμίδι.

Αναφορικά με την εγκατάσταση των μηχανημάτων POS ο κ. Νάτσινας αναφέρει ότι οι τράπεζες δεν εγκρίνουν τα μηχανήματα POS, όταν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων βρίσκονται στο «Τειρεσία». Φυσικά εξηγεί ότι πλέον κανείς συνάδελφος έμπορος ή βιοτέχνης δεν είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις, μιας και βρίσκονται πνιγμένοι στα χρέη. Σήμερα επισημαίνει οι συνάδελφοι ΕΒΕ καλούνται να στηρίξουν το πλαστικό χρήμα, χωρίς να νομοθετείται ακατάσχετος λογαριασμός.

Ο πρόεδρος των ΕΒΕ καλεί τους φορείς σε τοπικό επίπεδο να τους στηρίξουν, ασκώντας τις ανάλογες πιέσει σε κεντρικό επίπεδο, καθώς οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των επιχειρήσεων τους.

Αναφορικά με το πρόβλημα των ελλείψεων σε νερό ο πρόεδρος των ΕΒΕ Φαρκαδόνας δεν παραλείπει να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγροτικό κόσμο του Κεραμιδίου και των υπολοίπων χωριών επισημαίνοντας ότι είναι άδικο μια περιοχή να πνίγεται το χειμώνα και το καλοκαίρι να απειλείται από ξηρασία. Καλεί τους υπευθύνους να σε τοπικό επίπεδο, όπως και σε επίπεδο νομού να λάβουν υπόψη το πρόβλημα, προσπαθώντας να δώσουν άμεσα λύση ανακουφίζοντας τους αγρότες.