Συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης των μαθητών από το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Νέα εκδήλωση διοργανώθηκε στο γυμνάσιο Φαρκαδόνας στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας στο Οικογενειακό Προγραμματισμό Προαγωγής της Αναπαραγωγικής Υγείας»

Το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας με «όπλα» του, τη διάθεση και την προσφορά συνεχίζει τον κύκλο ενημέρωσης για την πληροφόρηση μαθητών και εφήβων.

Επιστήμονες υγείας, μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας συνεχίζουν τις παρεμβάσεις ευαισθητοποιήσεις και ενημέρωσης για την σεξουαλική και αναπαραγωγική Υγεία που δρομολόγησε το υπουργείο Υγείας.

Οι εν λόγω δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας στο Οικογενειακό Προγραμματισμό Προαγωγής της Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας».

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, με μέλη της Επιστημονικής Ομάδας να συνεχίζουν τον κύκλο ενημερωτικών δράσεων για την πληροφόρηση των μαθητών. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν εκ νέου από το γυμνάσιο Φαρκαδόνας, όπου ο γενικός γιατρός κ. Ευάγγελος Ευθυμίου καθώς επίσης και η επισκέπτρια υγείας κα Γεωργία Μπαντέκα βρέθηκαν στο σχολείο, ενημερώνοντας τους μαθητές για θέματα που αφορούν στις αλλαγές του σώματος, διανύοντας την εφηβική ηλικία και μετέπειτα κατά την ενηλικίωσή τους. Τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης και του προγράμματος «Είμαι έφηβος, τι μου συμβαίνει». Ο γιατρός και επισκέπτρια υγείας εξήγησαν στα παιδιά άγνωστες για εκείνα παραμέτρους, λύνοντας πολλές από τις απορίες που είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν.

Ανάλογη εκδήλωση αναμένεται να διεξαχθεί στο γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου, περιοχή που ανήκει στην αρμοδιότητα του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας.