Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων στους τέσσερις Δήμους του νομού

Στο σχέδιο προϋπολογίστηκαν έργα για την βελτίωση των εγκαταστάσεων και στο Δήμο Φαρκαδόνας

«Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου «Συντήρηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Νέα Αθλητικά Κέντρα Αθλητικοί Χώροι Σχολείων».

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και των τεσσάρων δημάρχων και συγκεκριμένα των Δήμων Φαρκαδόνας, Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης.

Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τις 300.000 ευρώ.

«Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας και τους Δήμους συντηρούμε αθλητικούς χώρους, στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον στους αθλούμενους και τους αθλητικούς συλλόγους. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις πέρα από τον καθαρά αθλητικό τους ρόλο, αποτελούν πόλο έλξης για τους κατοίκους των Δήμων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Με τα αθλητικά έργα, τις πολλαπλές διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα, που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφερείας Θεσσαλίας, δημιουργήσαμε ρεύμα αθλητικού τουρισμού στην Θεσσαλία. Η Περιφέρειά μας είναι η πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα και εκεί επιθυμούμε να παραμείνει», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή ο Κώστας Αγοραστός.

Το παρόν έργο έχει σκοπό την εκτέλεση όλων των εργασιών που απαιτούνται για τη συντήρηση και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων Τρικκαίων, Μετεώρων, Φαρκαδόνας και Πύλης.

Αναλυτικότερα, οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι: περιφράξεις γηπέδων,

επίστρωση γηπέδου μπάσκετ με συνθετικό ελαστικό τάπητα,  μόνωση δώματος,

βελτίωση κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αποδυτηρίων, τοποθέτηση μπασκετών καλαθοσφαίρισης, τοποθέτηση εστιών ποδοσφαίρου, τοποθέτηση ορθοστατών βόλεϊ (με δίχτυ), επιστρώσεις αθλητικών γηπέδων εσωτ. και εξωτερ χώρων, εγκατάσταση προπαρασκευασμένου και με σπορά χλοοτάπητα, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, λοιπές εργασίες.