Συντήρηση και βελτίωση αθλητικών χώρων σε Οιχαλία και Φαρκαδόνα

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση διάθεσης πίστωσης

Στη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, στη δημιουργία νέων αθλητικών κέντρων και αθλητικών χώρων σχολείων 2018 στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός άναψε το πράσινο φως, υπογράφοντας την έγκριση διάθεσης πίστωσης του έργου. Μεταξύ των περιοχών που θα υλοποιηθούν έργα συγκαταλέγονται και οι περιοχές της Οιχαλίας και της Φαρκαδόνας.

Το έργο υλοποιείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Στη φιλοσοφία των αθλητικών έργων στάθηκε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

«Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ως αιρετή Περιφέρεια υπερβαίνουμε τις αρμοδιότητές μας και συντηρούμε αθλητικούς χώρους, στεκόμενοι με σεβασμό και ενδιαφέρων στους αθλούμενους και τους αθλητικούς συλλόγους. Οι αθλητικοί χώροι, πέρα από τον καθαρά αθλητικό τους ρόλο, αποτελούν πόλους έλξης για τους κατοίκους των Δήμων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Με τα αθλητικά έργα, τις πολλαπλές διοργανώσεις και τα πρωταθλήματα, που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφερείας Θεσσαλίας, δημιουργήσαμε ρεύμα αθλητικού τουρισμού στην Θεσσαλία. Η περιφέρειά μας είναι η πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα και εκεί επιθυμούμε να παραμείνει», ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε τα εξής: «Στη δύσκολη καθημερινότητα ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για τους νέους. Με σχέδιο και προγραμματισμό βελτιώνουμε τις αθλητικές υποδομές του νομού Τρικάλων, για να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση σε λειτουργικά αθλητικά κέντρα και χώρους».

Με το έργο προβλέπεται η συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων στο νομό Τρικάλων. Εργασίες συντηρήσεως και βελτιώσεως θα γίνουν σε αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού Τρικάλων όπως στο Εθνικό στάδιο Τρικάλων και Καλαμπάκας, στο προπονητικό κέντρο ερασιτεχνών του Α.Ο. Τρικάλων στη Σωτήρα, στην Πύλη, στην Οιχαλία στην Φαρκαδόνα, στο Αρδάνι, στο Ριζαριό, στο Καστράκι και την Καλομοίρα, αλλά και όπου τούτο κριθεί απαραίτητο, μετά από σχετική εντολή της υπηρεσίας. Προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών συντήρησης και βελτίωσης γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων, ήτοι κυρίως:

περιφράξεις γηπέδων, επίστρωση γηπέδου μπάσκετ με συνθετικό ελαστικό τάπητα

μόνωση δώματος, βελτίωση κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αποδυτηρίων, τοποθέτηση μπασκετών καλαθοσφαίρισης, τοποθέτηση εστιών ποδοσφαίρου, κλειστό σύστημα παρακολούθησης, φυσούνα, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες , λοιπές εργασίες.