Σύσφιξη σχέσεων και καλλιέργεια πολιτισμικής συνείδησης

Τέσσερα Φεστιβάλ σε όλο το φάσμα του νομού, ένα εκ των οποίων στους Ταξιάρχες, διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων προάγοντας την μαθητική δημιουργία και το ταλέντο των παιδιών

Τέσσερις εκδηλώσεις στις οποίες θα κυριαρχήσει το ταλέντο και η δημιουργία των μαθητών σχεδίασε να υλοποιήσει τις επόμενες ημέρες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων μέσω του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Τέσσερα Μαθητικά Φεστιβάλ σ΄ όλο το φάσμα του νομού, στα οποία θα πρωταγωνιστήσει η δημιουργία και η ζωντάνια που προσφέρουν τα παιδιά σ΄ όλους εμάς τους μεγαλύτερους.

Χρώμα, χαμόγελα και καλοκαιρινή διάθεση, αναμένεται να προσφέρουν τα Φεστιβάλ που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Τα Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των γιορτών μαθητικής δημιουργίας, οι οποίες τελούν υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Εντάσσονται σε μια σειρά δράσεων και συνεργασιών που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Τρικάλων με Δήμους, Συλλόγους, Οργανισμούς και Οργανώσεις προκειμένου να συνδεθεί η σχολική ζωή με τις τοπικές κοινωνίες. Στόχος των Φεστιβάλ είναι η καλλιέργεια πολιτισμικής συνείδησης καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και αυριανών ενήλικων πολιτών.

Η έναρξη των εκδηλώσεων κηρύσσεται μεθαύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πύλης με το Φεστιβάλ της Πύλης, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλης και θα συμμετάσχουν σε αυτό 6 σχολεία.

Τη σκυτάλη από την Πύλη θα λάβει η περιοχή της Φαρκαδόνας με την διοργάνωση, στις 11 Ιουνίου, του Φεστιβάλ των Ταξιαρχών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και θα συμμετάσχουν σε αυτό 11 σχολεία.

Στις 12 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ της Καλαμπάκας, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμπάκας και θα συμμετάσχουν σε αυτό 7 σχολεία.

Στις 13 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί σε τρία σημεία ταυτόχρονα (Κεντρική Πλατεία, Μουσείο Τσιτσάνη, Μύλος Ματσόπουλου) το Φεστιβάλ των Τρικάλων το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και θα συμμετάσχουν σε αυτό 25 σχολεία.

Όλα τα Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν από 8:30 μέχρι 11:00 το πρωί.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ