Συστάσεις προς τους αγρότες από την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Χαλκιάς και η Γεωπονική Υπηρεσία απευθύνουν κάλεσμα για την προστασία των μελισσών από τους χημικούς ψεκασμούς.

Συστάσεις προς του βαμβακοπαραγωγούς της περιοχής απευθύνει η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαρκαδόνας μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Χαλκιά και της Γεωπονικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Σκοπός των συστάσεων η προστασία των ωφέλιμων εντόμων, όπως αυτών των μελισσών, από το ράντισμα, στο οποίο προχωρούν έντονα τις τελευταίες εβδομάδες οι παραγωγοί λόγω της εμφάνισης σκουληκιού στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Επειδή αυτή την εποχή οι βαμβακοπαραγωγοί του Δήμου προβαίνουν σε αλλεπάλληλους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των εχθρών του βαμβακιού και ιδιαίτερα του πράσινου σκουληκιού, η αρμόδια Αντιδημαρχία καλεί τους άμεσα εμπλεκόμενους να διενεργούν τους ψεκασμούς κατά τις απογευματινές ώρες και μετά τη δύση του ηλίου γιατί τότε αυξάνεται η δραστηριότητα των προνυμφών, αλλά και για την προστασία των μελισσών ή νωρίς το πρωί όταν επικρατεί συννεφιά και δροσερές θερμοκρασίες.

Οι βαμβακοπαραγωγοί επίσης οφείλουν να προειδοποιούν τους μελισσοκόμους ώστε να απομακρύνουν τα μελίσσια τους από την περιοχή, να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ενημέρωσης του κοινού πριν την εφαρμογή του ψεκασμού και να εφαρμόζουν πιστά τα οριζόμενα επί της συσκευασίας του γεωργικού φαρμάκου όσον αφορά τις μέλισσες.

Οι μελισσοκόμοι τέλος, να αναρτούν σε εμφανές σημείο πέραν του κωδικού εκμετάλλευσης, τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους.