Τα 70α γενέθλια γιόρτασε η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΜΠΟΤΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.»

 Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια Μπότη ακολουθεί πιστά την παράδοση… Την επαγγελματική παράδοση που δεν χάθηκε με το πέρας των δεκαετιών

Τα πρατήρια «ΑΦΟΙ ΜΠΟΤΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.» χρόνια τώρα συνεχίζουν την ανοδική πορεία στον τομέα του εμπορίου και των υγρών καυσίμων. Μια πορεία επτά ολόκληρων δεκαετιών που στοχεύει στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση του Φαρκαδόνιου και Τρικαλινού καταναλωτή. Η επιχείρηση Μπότη γιόρτασε τα 70α γενέθλια. Σαφώς όλα αυτά τα χρόνια από το 1948 που ξεκίνησε η λειτουργία της επιχείρησης, ο στόχος ήταν σαφείς. Βασιζόταν στην ποιότητα, την εμπιστοσύνη, στην ειλικρίνεια, κάτι που πέρασε στον κόσμο. Η εμπιστοσύνη στην επιχείρηση Μπότη, από το πρώτο κιόλας χρόνο της λειτουργίας ήταν ορατή και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα μετά την ανάπτυξή της και στην πόλη των Τρικάλων.

Με αφορμή τα 70 χρόνια της λειτουργίας οφείλουμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να δούμε την ιστορία της επιχείρησης. Τότε στα 1948 που ο αείμνηστος Αθανάσιος Μπότης δημιούργησε λίγο μόλις έξω από το κέντρο της Φαρκαδόνας, και συγκεκριμένα στο 26 χλμ. της παλιάς, σήμερα εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, το πρώτο πρατήριο υγρών καυσίμων, ίσως δεν πίστευε ότι αυτό το μικρό μαγαζάκι που λειτούργησε μετέπειτα, ως παντοπωλείο και «Χάνι», χρόνια αργότερα θα λάμβανε την μορφή εταιρείας.

Μιας εταιρείας που χρόνια τώρα καταγράφει ανοδική πορεία που αναγνωρίζεται τόσο από τους κατοίκους της Φαρκαδόνας, όσο και των Τρικάλων, και αναπτύσσεται με σταθερά βήματα, πατώντας σε γερά θεμέλια.

Λίγα χρόνια αργότερα το πρατήριο καυσίμων, ίσως από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν εκείνη την εποχή στο νομό Τρικάλων παρέχοντας τις καλύτερες των υπηρεσιών, όπως και το παντοπωλείο του Αθανάσιου Μπότη, γνωστού και ως «Σαμαρά» στην περιοχή, μεταπηδά στο γιο του Ιωάννη Μπότη. Ενός φιλόδοξου ανθρώπου που διακρινόταν για το επιχειρηματικό του πνεύμα. Σημαντικός σταθμός για τον Ιωάννη Μπότη ήταν η συνεργασία το 1965 με την Zetor, που κυριαρχούσε την συγκεκριμένη δεκαετία στον τομέα των αγροτικών μηχανημάτων και στην περιοχή των Τρικάλων και κατ’ επέκταση στη Φαρκαδόνας, λόγω της αγροτικής φύσης.

Από το 1955 και για 40 ολόκληρα χρόνια ο αείμνηστος σήμερα Ιωάννης Μπότης ακολουθεί την επιτυχημένη πορεία του πατέρα του και ξεχωρίζει στην περιοχή. Αναπτύσσει την επιχείρηση παρέχοντας νέες υπηρεσίες ενώ ασχολείται και με το εμπόριο ανταλλακτικών, αγροτικών μηχανημάτων.

Με την πάροδο των χρόνων ο Ιωάννης Μπότης αποφασίζει να παραδώσει τη σκυτάλη που έλαβε από τον πατέρα του στα παιδιά του, τον Θανάση και Αλέκο Μπότη. Οι δυο αδελφοί ασχολούνται ενεργά με την επιχείρηση, ακολουθώντας «πάππου προς πάππου» τα βήματα των προκατόχων τους. Μετά από 6 χρόνια στο τιμόνι της επιχείρησης του πρατηρίου καυσίμων και του καταστήματος ανταλλακτικών αγροτικών μηχανημάτων το 2001 τα καταστήματα συνενώνονται σε εταιρεία που λαμβάνει μορφή Ο.Ε. και μετονομάζεται σε «ΑΦΟΙ ΜΠΟΤΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.».

Στα δυο καταστήματα πέραν των ποιοτικών υγρών καυσίμων οι αγρότες της Φαρκαδόνας, των γύρω χωριών και των όμορων περιοχών είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών και λοιπών εξαρτημάτων για τις αγροτικές εργασίες. Με πολλές διευκολύνσεις και προσφορές οι υπεύθυνοι των καταστημάτων «ΑΦΟΙ ΜΠΟΤΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.» αποτελούσαν το στήριγμα του αγρότη και γενικότερα του κάθε καταναλωτή.

Το 2013 οι αδελφοί Μπότη αποφασίζουν να κάνουν νέα επιχειρηματικά βήματα. Επεκτείνουν την δραστηριότητα της εταιρείας στα Τρίκαλα, λειτουργώντας ένα νέο υπερσύγχρονο πρατήριο υγρών καυσίμων, με καύσιμα της «CYCLON», Αέριο της «CORAL» ενώ εντός του πρατηρίου κυριαρχεί και ο χώρος των λιπαντικών, των αξεσουάρ και ειδών αυτοκινήτου, όπως επίσης των ειδών κήπου και των ανταλλακτικών αγροτικών μηχανημάτων.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η εταιρεία των «ΑΦΩΝ ΜΠΟΤΗ» εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια το σύστημα εισροών εκροών στη διακίνηση υγρών καυσίμων.

Όλα αυτά τα χρονιά η οικογένεια Μπότη ακολουθεί πιστά την παράδοση. Την επαγγελματική παράδοση που δεν χάθηκε με το πέρας των δεκαετιών. Μια γνήσια παράδοση από ανθρώπους που σέβονται τον πελάτη και προσπαθούν τον εξυπηρετήσουν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις και το σημαντικότερο προσφέροντας εδώ και χρόνια αξιόπιστες και συμφέρουσες εξυπηρετήσεις.